Cykelbutik online
Åk på cykeläventyr i helgen
30 DAGARS ÖPPET KÖP, FRI RETUR
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Velo

10 Produkter
Filter
Återställ

Färger

  • svart

Pris

kr
till
kr

Genomsnittsbetyg

  • 1
  • 8
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Velo Plush Sportsadel Dam svart
Velo Plush Sportsadel Dam svart svart
Velo
Plush Sportsadel Dam svart
449 kr
Velo Plush Foam Sportsadel Herr svart
Velo Plush Foam Sportsadel Herr svart svart
Velo
Plush Foam Sportsadel Herr svart
339 kr
Velo Gel Zone Trekkingsadel Herr svart
Velo Gel Zone Trekkingsadel Herr svart svart
Velo
Gel Zone Trekkingsadel Herr svart
539 kr
Velo O-Zone Komfortsadel
Velo O-Zone Komfortsadel
Velo
O-Zone Komfortsadel
Rek. 499 kr 445 kr
- 10 %
Velo Softgel Komfortsadel Dam svart
Velo Softgel Komfortsadel Dam svart svart
Velo
Softgel Komfortsadel Dam svart
Rek. 509 kr 455 kr
- 10 %
Velo Softgel sportsadel Dam svart
Velo Softgel sportsadel Dam svart svart
Velo
Softgel sportsadel Dam svart
Rek. 399 kr 355 kr
- 11 %
Velo MTB Gel Sadelskydd svart
Velo MTB Gel Sadelskydd svart svart
Velo
MTB Gel Sadelskydd svart
Rek. 199 kr 155 kr
- 22 %
Velo Touring Sadelskydd svart
Velo Touring Sadelskydd svart svart
Velo
Touring Sadelskydd svart
96 kr
Velo Gel Sadelskydd Herr svart
Velo Gel Sadelskydd Herr svart svart
Velo
Gel Sadelskydd Herr svart
Rek. 199 kr 165 kr
- 17 %
Velo Plush Sportsadel Herr svart
Velo Plush Sportsadel Herr svart svart
Velo
Plush Sportsadel Herr svart
449 kr

Cykla bekvämt med en sadel från Velo - köp den på Bikester.se

Den del på cykeln som de allra flesta tänker på när det gäller en cykels bekvämlighet är oftast sitsen. Att man lätt får träsmak, att sadeln trycker på fel ställen eller helt enkelt ger för lite stöd när man cyklar är några av anledningarna till varför hela ens cykelupplevelse kan bli förstörd. Detta har speciellt ett företag tagit fasta på – nämligen Velo. Grundaren av företaget, Stella Yu, har i mer än 30 år haft som mål att erbjuda sadlar anpassade för varje behov, önskemål och kropp. Hon startade företaget 1979 i Taiwan, och det har sedan dess expanderat och numera finns det flera fabriker även i Kina. Huvudmålet har alltid varit detsamma även om utbudet av produkter har flutit över gränserna till andra områden än just cyklar. De teknologiska genombrott företaget haft genom åren har bidragit till att nya material sett dagens ljus och också kunnat anpassas till andra användningsområden. Velo sadel

En vision som aldrig förändras

Även om Velo varit ett verksamt företag i mer än 30 år har medarbetarna på företaget samma vision idag som de hade när det startades upp. Stella Yu ville se till att alla kunde cykla så bekvämt som möjligt. På så sätt kunde denna positiva effekt även få fler att välja cykeln istället för bilen, vilket också var en önsketanke hos Stella. Företaget jobbar för att vi alla ska kunna leva i en bättre miljö och främjar därför cyklister världen över. Även de produkter som Velo producerar är tillverkade av miljövänligt certifierade material och tillverkas genom miljövänliga processer. Alltså finns miljötänket där som en röd tråd genom hela verksamheten. Det handfasta målet att göra det så bekvämt som möjligt för alla typer av cyklister runt om i världen har drivit företaget i många år, och som det ser ut nu kommer detta mål att fortsätta driva Velo i sin verksamhet i många år framöver.

Velo har sadlar för alla

Då Velo alltid haft som mål att tillgodose hela marknaden är cyklister finns det idag många olika cykelsadlar att välja mellan. Det spelar ingen roll om du äger en citybike eller en mountainbike, om du gillar att ta dig fram i sakta mak eller gillar när det går fort. Är du ute efter en bekväm sadel så har Velo garanterat en som passar i sitt utbud. Velos sadlar och dess grepp delas in i fyra olika kategorier beroende på vilket material de är tillverkade av:

  • Senso
  • Plush
  • Attune
  • Wrap
Med en sadel från Senso-kategorin får du mycket känsla och kontroll i krävande situationer. Denna sadeltyp är utformad för körning i tuff terräng där det är viktigt att känna sitt underlag genom sadeln. Det är nämligen genom sadeln du har mest kontakt med cykeln, och i förlängningen marken. Därför är det viktigt att använda en sadel som dels är lätt, och som även är stabil och bekväm. Inom Plush-kategorin finns det olika typer av sadlar. Anledningen till att de klassas inom denna kategori är för att de alla är gjorda av det så kallade plush-materialet. Detta material är mjukt och skönt och går att applicera på olika typer av sadlar. Så oavsett om du är ute efter en stor, mjuk och skön sadel för en cykel där du sitter mer upprätt, som på till exempel en citybike, eller om du ska ge dig ut på milslånga cykelturer på landsvägar finns det en Plush-sadel som passar i alla situationer. Om det är det sistnämnda du planerar att göra ska du ta dig en titt på Aero-modellen inom denna kategori. Velo tillverkar inte bara sadlar utan även andra produkter där komforten är viktig. Ett exempel på detta finner man under Attune-kategorin. Detta är namnet på de grepp som företaget tillverkar. Förutom att sitta bekvämt är det också viktigt att greppa cykeln på ett bekvämt sätt. De grepp som Velo tillverkar är ergonomiska och speciellt anpassade för längre cykelfärder då det gäller att ha ett bekvämt grepp, annars är det lätt hänt att man får ont i händerna. För att få ett extra bekvämt styre att hålla i finns det små enkla knep att använda sig av. Velo har tagit fram olika typer av tejp/band att fästa runt styret och grepp så att man kan hålla styret länge utan att det skaver eller gör ont. Detta knep använder sig många professionella cyklister av.

Ett innovativt företag som satsar på framtiden

Velo är idag ett känt företag inom cykelvärlden, och den framgång företaget har haft genom åren blir hela tiden större. Trots detta håller företaget relativt låg profil och jobbar på samma sätt, med samma mål, som tidigare. Dock har uppfinningar inom materialanvändning bidragit till att företaget numera även satsar en del på andra marknader. Detta är för tillfället bara en bisyssla och vad som kommer att ske i framtiden är det ingen som vet. Velo har till exempel tillverkat musplattor för datormarknaden, men som det ser ut nu satsas det mer på områden som ligger närmare själva grundprodukten som ju är anpassad för cykelmarknaden. Velo kan idag erbjuda högst innovativa, kvalitativa och prisvärda produkter som passar alla. De sadlar företaget tillverkar säljs till mer än 15 miljoner cyklister årligen, vilket ger en indikation på hur omtyckta dessa är. Eftersom Velo har ett så brett utbud kan både offroad- och onroad-cyklisten hitta en sadel som passar. Här på Bikester.se kan du köpa din Velo-sadel till ett mycket fördelaktigt pris och få denna levererad hem till dörren – snabbt, enkelt och bekvämt.