Cykelbutik online
Lagerrensning – upp till 80 %1 rabatt
FRI RETUR
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Fotpumpar & Golvpumpar

8 Produkter
Filter
Återställ

Kompatibla ventiltyper

 • Bilventil (AV) 8
 • Dunlop (DV) 5
 • Racerventil (SV) 8

Maximalt tryck i Bar

Bar
Bar

Serie

 • Lezyne Sport Drive 1
 • Topeak JoeBlow 2

Store product availability

 • Stockholm 3

Färger

 • gul
 • grå
 • orange
 • svart

Pris

kr
till
kr

Genomsnittsbetyg

 • 2
 • 3
 • 3
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Red Cycling Products Big Air Two Golvpump
Red Cycling Products Big Air Two Golvpump
Red Cycling Products
Big Air Two Golvpump
249 kr * 85 kr
- 65 %
REA
Red Cycling Products Big Air One Alu Golvpump grå/svart
Red Cycling Products Big Air One Alu Golvpump grå/svart
Red Cycling Products
Big Air One Alu Golvpump grå/svart
349 kr * 115 kr
- 67 %
REA
Cube ACID Race Floor Golvpump svart
Cube ACID Race Floor Golvpump svart
Cube ACID
Race Floor Golvpump svart
Rek. 549 kr 395 kr
Snabb frakt
- 28 %
REA
Topeak JoeBlow Max II Golvpump
Topeak JoeBlow Max II Golvpump
Topeak
JoeBlow Max II Golvpump
Rek. 499 kr 275 kr
- 44 %
REA
Lezyne Sport Digital Drive Golvpump svart
Lezyne Sport Digital Drive Golvpump svart
Lezyne
Sport Digital Drive Golvpump svart
Rek. 859 kr 715 kr
- 16 %
REA
Topeak JoeBlow Sport III Golvpump
Topeak JoeBlow Sport III Golvpump
Topeak
JoeBlow Sport III Golvpump
Rek. 609 kr 415 kr
- 31 %
REA
SKS Airkompressor 10.0 Golvpump
SKS Airkompressor 10.0 Golvpump
SKS
Airkompressor 10.0 Golvpump
Rek. 429 kr 275 kr
- 35 %
REA
Lezyne Steel Floor Drive Tall Golvpump svart
Lezyne Steel Floor Drive Tall Golvpump svart
Lezyne
Steel Floor Drive Tall Golvpump svart
Rek. 739 kr 665 kr
- 10 %
REA

Fotpump hos bikester.se

Både cyklar och bilar kräver ett visst underhåll, gärna regelbundet, för att hålla den utlovade standarden. En fotpump ska helst ingå i utrustning för underhåll och ska vara lättillgänglig ifall luften i något däck plötsligt sinar. Hos Bikester finns det flera olika sorters pumpar som är behändiga att förvara hemma men även att packa med sig när du är på resa med din cykel eller bil. För bästa möjliga effekt är det bra att veta hur mycket lufttryck dina däck tål och därefter välja fotpump bland annat utifrån dessa kriterier. Andra saker som är värda att reflektera över när du ska köpa en fotpump är om den står stabilt på plant underlag, om den är greppvänlig, har ett så kallat ergonomiskt handtag och till vilken sorts ventiler pumpen ska användas till. Allt detta är bra att ha kännedom om när du tittar igenom det breda sortimentet av fotpumpar på Bikester. Det tåls att sägas att alla pumparna håller hög prestanda men de olika prisklasserna delar upp pumparna i hur stort maximalt tryck de klarar av och även vilken typ av ventiler de passar till. Det är en god idé att emellanåt känna på däcken på cykeln och se om det behöver fyllas på med luft. På bilar finns det särskilda bestämmelser för hur högt lufttrycket ska vara. En cykel är något lättare att kontrollera luften på. Du känner enkelt med fingrarna på däcket om det finns något motstånd eller om fingret snarare sjunker in i däcket. Känns det som att det fattas lite luft i cykeldäcket är det bra att på egen hand kunna åtgärda detta med en fotpump nära till hands. Fotpump

Franska ventiler

Fransk ventil är oftast benämningen på en helt vanlig cykelventil på däcket. Har du en fotpump med ett munstycke som är kompatibelt med en fransk ventil så har du helt enkelt en cykelpump. Ta för vana att kontrollera luften i däcket innan du ger dig ut på en cykeltur. Vanlig landsvägscykling sliter inte så mycket på lufttrycket som till exempel terrängcykling gör. Om cykeln konstant utsätts för ojämnt underlag, mycket sten och rötter kan lufttrycket i däcket sjunka. Förbered dig på att ta med din fotpump på din cykeltur eller lämna den närbeläget så slipper du bära på cykeln om lufttrycket blivit för dåligt.

 • Det går tungt att cykla
 • Cykeln bli mindre följsam
 • Du får använda ovanligt mycket energi när du trampar
Njut av cykelturen på välpumpade däck.

Lätt material

För att en pump ska vara enkel och lätt att packa med sig är det flesta av dem tillverkade av aluminium. Detta material har gjort sig känt som ett lättviktsmaterial och är vanligt förekommande på utrustning liknande denna. Stål är ett annat förekommande material för fotpumpar, inte lika lätt, men fungerar även utmärkt att bära med sig. Räkna med en vikt från drygt ett kilo till knappt två och ett halvt kilo. Som du ser finns även här en spännvidd av olika viktklasser. Barn brukar tycka om att cykla och ibland händer det att de, precis som vuxna kör hål på däcket och då behöver punkteringen lagas. Barn vill att saker och ting ska fixas snabbt och för att undvika tidsspill med att ta cykeln till en professionell reparatör kan du vara din egen reparatör. Laga punkan och ta fram fotpumpen och trampa i ny luft. Ska ni ge er iväg på cykelsemester eller om du anmält dig till ett cykellopp är det ytterst viktigt att all packning är med redan från början. Glöm inte pumpen. Ha istället fotpumpen lättåtkomlig så att en eventuell punktering eller luftutsläpp ordnas på nolltid. Det kan vara till stor fördel att investera i en fotpump som har ventiluttag för både bil och cyklar. Att köra med bilen i ojämn terräng eller riktigt långa sträckor kan vara nog för att lufttrycket ska svikta. Var förberedd med en fotpump från Bikester ifall luften pyser ut.