Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Covid-19: Vi fortsätter att leverera som vanligt! - Till vår FAQ

Företagskund

SR Suntour

77 Artiklar
Sortera
 
Sida 1 av
2

Köp cykeldelar från SR Suntour här på Bikester.se

SR Suntour är ett företag som länge varit engagerat inom cykelsporten. Det hela började med att företaget tillverkade växlar, men inte vilka växlar som helst. I mitten av 1900-talet låg företaget i framkant när det gällde utvecklingen av nya växelsystem, men av många olika anledningar lämnades denna tillverkning och företaget började istället satsa på andra cykeldelar. Historien om SR Suntour börjar i Osaka, Japan redan på tidigt 1900-tal, närmare bestämt 1912. Då kallade sig företaget för Maeda Iron Work Company och tillverkade hjul och kedjekransar till cyklar. Med åren kom just växelsystem att bli det som gjorde att företaget blev ledande på marknaden. Från och med mitten av 1900-talet fram till 80-talet hade SR Suntour stora framgångar med sina innovativa lösningar när det gäller växelsystem för cyklar. Dock bidrog bland annat dålig timing och svag valuta till förluster inom just växelsystemområdet till att företaget köptes upp och startade om i slutet av 80- början av 90-talet. Numera är namnet ägt av ett konglomerat i Taiwan.
SR Suntour fjädergaffel

Produkter i SR Suntours sortiment

Om du är den som vill ha ut så mycket som möjligt av din cykel kanske du har hört talas om SR Suntour sedan tidigare. Detta företag har nämligen återigen blivit känt på marknaden när det gäller cykelkomponenter av bästa kvalitet. Numera är det flera världsstjärnor inom cykelsporten som använder sig av deras produkter. För att du ska få en bättre överblick över det som finns inom företagets sortiment kommer här en lista över några av de olika kategorier som SR Suntours produkter är underordnade i:
  • Fjädergafflar
  • Luftdämpare
  • Kedjehjul
  • Fästen
  • Sadelstöd
När du vill att din cykel ska fungera så bra som möjligt i tuff terräng är det viktigt att satsa på rätt typ av fjädergaffel. Det är nämligen denna del som tillåter mer eller mindre fjädring beroende på underlag. SR Suntour tillverkar många olika typer av fjädergafflar främst för mountainbikes, men även för andra cykeltyper. Oavsett om du är ute efter en riktigt kraftig fjädergaffel som kan ge enastående fjädringsegenskaper beroende på vilken fjädring som sätts i, eller om du är i behov av en mindre och smidigare sådan erbjuder företaget alla olika typer. Vilken typ som passar bäst beror även på hur pass flexibel fjädergaffeln ska vara att svänga med. Beroende på hur brett däcket på cykeln är ska du satsa på en fjädergaffel som passar detta. Alltså är det viktigt att kolla upp alla mått innan du beställer din fjädergaffel. För att du ska kunna ta dig fram så lätt och smidigt som möjligt när du kör i terräng är det viktigt att ha bra luft- eller stötdämpare. Oavsett om man väljer att kalla denna viktiga komponent luftdämpare eller stötdämpare förstår alla vad den är till för. När underlaget är ojämnt behövs något som hjälper till att göra körningen mjukare, och det är här luftdämparen kommer in i bilden. SR Suntour tillverkar luftdämpare som hjälper till att behålla stabiliteten och farten vid körning på ojämnt underlag. Detta må tyckas vara en liten detalj i det hela, men det tål att sägas att många säkerligen skulle klassa denna som en av de viktigaste när det gäller körupplevelse. Om du vill att kedjan ska sitta säkert på cykeln men samtidigt vara flexibel när du växlar upp och ner ofta och snabbt bör du investera i ett bra kedjehjul. SR Suntour som länge tillverkat växlar vet vad som krävs för att kedjan ska sitta så bra som möjligt vid körning samt växling. Något de allra flesta varit med om är att kedjan hoppar av mitt i farten, vilket kan vara både farligt och irriterande. Därför bör man se till att ha ett bra kedjehjul som inte låter detta hända. Vilken modell och storlek man ska välja när det gäller själva kedjehjulet beror på vilken typ av cykel man använder, samt hur många växlar denna har.

Prisvärda delar för den extrema cyklisten

Då SR Suntour erbjuder många cykelkomponenter av bra kvalitet till ett bra pris, kan alla ha råd att uppgradera sin cykel. Även om det ”bara” handlar om mindre delar till cykeln är de dessa som gör den stora skillnaden i slutändan. Därför kan det löna sig att byta ut vissa delar på den cykel du har innan du bestämmer dig för att köpa en ny. Det spelar ingen roll om du gillar mer extrem åkning eller om du tar det lite lugnare på cykelfärden. SR Suntour erbjuder produkter i alla prisklasser och svårighetsgrader. Har du precis upptäckt hur kul det är att cykla ute i den orörda naturen kan det vara en bra idé att anpassa din cykel till den typen av körning till nästa gång. Kanske kan en bra stötdämpare vara det som kommer göra den stora skillnaden. Det kan vara värt att prova. Dock ska du alltid vända dig till en auktoriserad cykelmontör när det är dags att byta ut delar på cykeln. På så sätt kan du vara säker på att allt sitter som det ska, plus att garantin på sådana produkter som SR Suntour tillverkar oftast endast gäller då produkterna monterats av en expert.

Du har inget att förlora

Eftersom vi här på Bikester ger dig som kund hela 100 dagars öppet köp med fri retur behöver du inte tveka att köpa dina SR Suntour-produkter från oss. Denna service ger vi dig som kund då vi vet att man ibland köper fel grej eller att det man köper kanske inte passar. Öppet köp gäller för obruten förpackning vid uppvisande av giltigt kvitto.


BEHÖVER DU HJÄLP?
Stängd telefonlinje
Mer information
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 40 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!

BIKESTERS DATASÄKERHET
Everyday we get more people on bikes