Cykelbutik online
Försommarrea - spara upp till 60%
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 899 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Speedplay

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Cykelpedaler av högsta kvalitet från Speedplay på Bikester.se

Speedplay är ett företaget som tillverkar cykelpedaler för racercyklar inom olika kategorier. Företaget har sin bas i Kalifornien där det grundades år 1991 av Richard Bryne. Starten hade dock föregåtts av ett patent på pedalen som senare skulle komma att kallas ”The X” och bli omåttligt populär. Sedan dess har dock företaget patenterat och tillverkat en rad olika pedaler som är mycket populära, inte minst bland världsledande idrottsmän världen över. En av anledningarna till att deras pedaler har blivit så populära är att de är extra lätta att få fäste på som åkare, samt att deras rörelse är skonsam för knäna. Genom att välja en pedal från Speedplay är du garanterad en pedal som ligger i forskningens framkant och som används av de riktiga proffsen i de största tävlingarna i all världsdelar. Speedplay pedalset

Pedaler från Speedplay

Speedplay tillverkar först och främst pedaler som fäster på undersidan av skon och på så sätt låter cyklisten trampa på ett obehindrat sätt, vilket ökar prestationen. På det hela taget är deras produkter noga utvecklade för att kunna maximera användarnas resultat och göra en pedal som är så nära perfektion som det bara är möjligt. För att åstadkomma detta befinner sig företaget i konstant dialog med tävlande cyklister på elitnivå, deras sponsrade åkare. Här nedan följer alla pedaler som Speedplay för tillfället erbjuder:

  • Zero
  • Light Action
  • X Series
  • Frog
  • Drillium
Alla av företagets pedaler ovan är noga testade för att företaget ska kunna garantera en överlägsen kvalitet på alla plan och på så sätt förse cyklisten med bästa tänkbara, anpassade pedal. Deras pedal Zero beskrivs av Speedplay som den optimala pedalen för alla tävlingscyklister. Pedalen är nämligen konstruerad så att du själv på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna justera den efter dina önskemål. Till exempel så kan man justera vinkeln på pedalen, där man endera kan ha den platt eller i upp till 15 procents lutning. Att justera den på detta sätt gör man för att kunna få ut optimal kraft i varje tramp. Några andra funktioner som denna pedal har är vad som benämns som Dual Side Entry, vilket gör pedalen extremt enkel att komma i. Den är också konstruerad för att din fot ska hamna högt upp på pedalen, vilket ger en optimal krafttransferering. Speedplays pedal Light Action är sedan konstruerad för att vara så lätt som det bara är möjligt samtidigt som den är gjord för att vara så enkel som möjligt att både installera och använda. Med en vikt på endast 210 gram är denna pedal otroligt lätt, men saknar samtidigt inte de egenskaper som gör alla pedaler från Speedplay till tävlingscyklistens dröm. Pedalen finns dessutom i en rad olika färgkombinationer. X Series är deras absolut första serie som också gjorde dem kända världen över. Det främsta kännetecknet för denna pedal är dess ultralätta utformning och design som gör att den maximerar kraften i varje tramp samtidigt som pedalen är skonsam mot knäna. Knäskador är ju annars väldigt vanliga bland cyklister, och X Series skonsamma egenskaper är således en stor fördel. Frog från Speedplay är sedan en pedal som är perfekt anpassad för körning i tuff terräng, och dess namn syftar på de leriga och våta miljöer som den är lämpad för. Den är gjord för att klara av extra mycket påfrestningar och för att vara enkel att använda. Sist men inte minst så erbjuder företaget pedalen Drillium som har en mycket unik design som är perfekt för racing, liksom dess konstruktion gör så att all lera och smuts enkelt leds bort.

Företagets team

Genom åren har Speedplay haft samarbeten med många framgångsrika cyklister världen över. Dessa cyklister har vunnit otaligt många prestigefyllda tävlingar. En annan som ingår i Speedplays team är Thor Hushovd som är en framstående cyklist med många segrar bakom sig. Han är bland annat ansedd att vara den absolut främsta norska cyklisten genom tiderna. Som nämnts tidigare är Speedplays team också med när företaget utvecklar sina produkter. Att identifiera de problem som cyklister upplever i cyklingens alla moment, och att lösa dem på ett så konkret sätt som möjligt, är den viktigaste delen när det kommer till utvecklingen av företagets produkter. Det täta samarbetet är således en av komponenterna som kan förklara Speedplays framgångar.

Service och garanti

När du köper dina pedaler från Speedplay hos Bikester.se så får du ett öppet köp på upp till 100 dagar. Detta gäller om du har sparat ditt kvitto samt inte har brutit förpackningen. Ett öppet köp är fördelaktigt om du är osäker på hur din produkt kommer att passa till din cykel eller om du köper den som present till någon annan. Du kan också via Speedplay förlänga denna garanti i upp till två år från det datum som din produkt inhandlades. Detta gäller om du går in på deras hemsida och registrerar ditt köp. Garantin gäller om produkten skulle gå sönder på grund av fabrikationsfel och om du rapporterar felet inom 30 dagar från det att det upptäcktes.