Cykelbutik online
Upp till -60 %* på utvalda cyklar
30 DAGARS ÖPPET KÖP, FRI RETUR
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR
661
SixSixOne
SixSixOne kallar deras trogna anhängare för en "formidabel armé av idrottare" - de cyklister som inget hellre vill än att pressa gränserna till det yttersta och veta att de kan göra detta tryggt med utrustning från 661. Märket grundades i södra Kalifornien år 2000, med fokus på att tänja på gränserna för dåvarande skyddsutrustning för extremsportare. Idag bärs märket av en stor skara proffsatleter världen över, som hjälper företaget att testa, designa och fortsätta 661s produktutveckling.

SixSixOne

2 Produkter
Filter
Återställ

Färger

  • gul
  • grå
  • vit
  • svart

Pris

kr
till
kr
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Kategorier
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
SixSixOne EVO AM TRS Visir grå/vit
SixSixOne EVO AM TRS Visir grå/vit grå/vit
SixSixOne
EVO AM TRS Visir grå/vit
Rek. 149 kr 95 kr
- 36 %
SixSixOne EVO AM TRS Visir svart/gul
SixSixOne EVO AM TRS Visir svart/gul svart/gul
SixSixOne
EVO AM TRS Visir svart/gul
Rek. 149 kr 95 kr
- 36 %

Skydd, handskar och hjälmar av högsta kvalitet från SixSixOne på Bikester.se

SixSixOne är ett företag som grundades i Kalifornien år 2000 och huvudsakligen fokuserar på skyddsutrustning för cykling. Företaget har gjort sig kända som ett kvalitetsmärke med hållbara och mycket stryktåliga produkter som gör cyklingen säkrare utan att kompromissa med bekvämlighet och lätthet. Just vikten på produkterna kan ofta vara det som gör att man drar sig för att använda hjälmar och skydd av hög kvalitet eftersom ett krav för alla som är intresserade av cykling är att det går snabbt och att man har full kontroll över sin cykling, även när underlaget är ojämnt och farten är hög. Produkterna från SixSixOne är också kända för att ha en tuff och modern design. Hjälmarna ser snygga ut, vare sig de är tänkta att användas för motorcross eller mountainbike. SixSixOne har ett stort utbud av olika produkter anpassade för både cykelsport och motorcross och i deras sortiment här på Bikester.se finns bland annat:

  • Hjälmar
  • Handskar
  • Cykelskor
  • Knäskydd och armskydd
  • Skyddsshorts
  • Pressure suits
Hjälmen är en av de absolut viktigaste delarna för säker cykling, om inte den allra viktigaste. En hård smäll mot huvudet kan få mycket allvarliga konsekvenser och att bege sig ut på vägarna utan hjälm är inte bara olagligt utan också förenat med stora och onödiga risker. När man väljer vilken hjälm man ska köpa är storleken en av de viktigaste aspekterna. Hjälmen måste sitta rätt för att ge optimalt skydd i händelse av krock och den måste passa huvudets form och storlek perfekt. När det gäller till exempel Downhill, en gren som förknippas med hög fart på ojämna skogsunderlag är det viktigt att den tål hårda stötar i hög fart. En bra downhill-hjälm har ett käkparti som förhindrar skador på ansiktet i det fall man ramlar av cykeln. När det gäller hjälmar från SixSixOne så är utbudet digert. Företaget är synonymt med säkerhet och hållbarhet och med en hjälm från SixSixOne kommer du känna dig både säker och flexibel oavsett vilken gren inom cykling du huvudsakligen är aktiv inom. En riktigt bra downhill-hjälm är Evo Wired som finns här på Bikester.se. Med ett foder som effektivt transporterar bort fukt håller man sig fräsch och torr även under de mest extrema förhållanden. Fodret går dessutom att ta bort. Hjälmen är också utrustad med god ventilation vilket gör att man håller sig sval när solen ligger på under långa stunder. Hjälmen är gjord av glasfiberkomposit och är mycket stryktålig, vilket gör att man kan fokusera på styrning och fart i trygg förvissning om att man är utrustad för att tåla ett fall. I förhållande till dess relativt låga vikt är det en av marknadens kanske bästa hjälmar för Downhill och uppfyller globala säkerhetskrav. SixSixOne hjälm En annan hjälm från SixSixOne som är utmärkt för den som kör Downhill är Comp Shifted, en riktigt lätt hjälm i polykarbonat. Fodret är gjort av nylex och kan enkelt tas bort, samtidigt som hjälmen är utrustad med ett funktionellt ventilationssystem, närmare bestämt tolv ventiler, vilket garanterar att man känner sig sval och fräsch när det är varmt ute. För den som kör Mountainbike finns den så kallade Recon Stealth-hjälmen till ett bra pris här på Bikester.se. Med denna hjälm har SixSixOne lyckats minska vikten så mycket det bara går utan att kompromissa med säkerheten. Den har många ventiler och är mycket lätt att spänna fast och justera så att den sitter perfekt, även när underlaget blir riktigt skakigt och oförutsägbart. Bakpartiet täcker hela huvudet för att tåla alla typer av smällar och det finns även ett visir som går att ta av och sätta på när behov finns. Liksom Comp Shifted-hjälmen är den gjord i polykarbonat för att kunna erbjuda en hjälm som är både säker och lätt.

SixSixOne är ett av marknadens ledande företag när det gäller cykelskydd

Bland skydden som SixSixOne erbjuder finns det varianter som passar för de flesta ändamål. Bland utbudet på Bikester.se kan nämnas benskyddet Rampage. Genom ett särskilt inbyggd knäskydd förbättras säkerheten på ett av benens känsligaste områden och skyddet täcker även benets sidor. Rampage är gjort i stretch kevlar-material och har en svårslagen passform som sitter bekvämt och i position under hela loppet genom kardborrbanden. Skyddet är också utformat för att ge god ventilation. När det gäller skydd från SixSixOne måste man också nämna deras Pressure Suit, som erbjuder ett optimalt skydd för överkroppen. Mycket god transportering av fukt och bra ventilation säkerställer att man slipper den klibbiga känslan som ibland kan uppstå när det gäller heltäckande skydd. Med skyddsskum och kevlar-material tål den stötar och krockar, samtidigt som den ger väldigt bra flexibilitet och rörelsefrihet, vilket är ett måste för att man ska kunna fokusera på cyklingen. Den går att justera så att den sitter helt perfekt och känns skön att bära hur man än vrider sig.

Handskar från SixSixOne här på Bikester.se

Handskarna från SixSixOne är gjorda för att användas under de mest krävande turer på cykeln och för att hålla länge. Handsken Evo finns här på Bikester.se och är gjord av det tåliga och sköna materialet Clarino, ett syntetiskt material som påminner om läder. Det har dock egenskapen att dess mjukhet finns kvar även om det utsätts för väta, vilket gör att de går att tvätta och användas under regniga förhållanden utan att de förlorar komfort eller passform. Evo-handskarna andas mycket väl och transporterar bort fukt så att man hela tiden känner sig torr. Hög greppvänlighet medför att man hela tiden har god styrförmåga samtidigt som materialet stretchar tillräckligt bra för att sitta skönt under en lång tur eller ett snabbt lopp. Kolla in hela SixSixOne-sortimentet här på Bikester.se och glöm inte att vi erbjuder öppet köp i 100 dagar!