Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Beställ innan kl. 16 den 18 december för leverans innan julafton.** | Cyklar innan kl. 12 den 18 december

Företagskund

Serious

Serious Bear Peak 27,5+" matte black

ID: 727046
29 385 kr
24 995 kr
- 14%
inkl. skatt, Fri frakt
Beräkna ramstorlek | Geometri
Välj ramstorlek

Klicka på "Storlekstabell" för att hitta din rätta storlek.

Lägg till i önskelista
  • 40 000 produkter 600 märken
  • 100 dagars öppet köp, Fri retur
  • Fri frakt över 750 kr, cyklar över 4995 kr6
Produktbeskrivning

El-mountainbike för branta backar och svår terräng

Stark el-mountainbike som med enkelhet tar sig fram i annars svårforcerad terräng. Cykeln har en kraftfull Shimano E-8000-motor som drivs av ett batteri på 500 W vilket ger en lång räckvidd som öppnar för terrängturer med mycket frihet. Cykeln är baserad på en stadig och robust aluminiumram med trailgeometri och intern kabledragning som är väl skyddad från grenar och buskar längs med vägen. Cykeln har tre lägen som går att alternera beroende på vilket motstånd du möter vare sig det är branta uppförsbackar eller långa cross country leder på flack mark. De breda Schwalbe-däcken är grovt mönstrade och ger ett pålitligt grepp i tuff terräng. Serious Bear Peak är en flexbiel cykel som tar dig längre bort än någonsin till nya platser och naturupplevelser.

Detaljer

  • stark Shimano Steps 8000 mid-motor speciellt för mountainbikes
  • lätt aluminium ram med interna kablar
  • Lång räckvidd tack vare det kraftfulla litiumjonbatteriet med 500 Wh
  • Shimano SLX 11-delad drivlina
  • Bra framkomlighet tack vare det breda 27,5 + däcken
  • Slang: Swallow Freeride SV21F - 54 / 75-584
  • levereras med pedaler
Extra Information

10 års garanti

Ram

10 års garanti

Hos Bikester kommer alla VOTEC aluminiumramar, Serious, Vermont, Fixie och Ortler cyklar med 10 års ramgaranti (förutom VOTEC VRC modeller som har 6 års garanti). För hjul och andra komponenter som sitter på cykeln har du 2 års garanti, exkluderat slitdelar. Garantin gäller för alla modeller från 2013 och framåt. Vid ett garantiärende får du produkten lagad eller utbytt mot en likvärdig modell. Kostnader för transport och installation är inte inkluderat. Garantiärenden gäller inte för slitage och skador som orsakats av felaktig användning samt om du har modifierat ramen.

Räckvidd

Hur många kilometer räcker mitt batteri? Kommer jag få ut 50 kilometer på en laddning eller till och med 120? För en elcyklist är detta viktig information och tillverkarna gör sitt bästa för att uppskatta och ange den verkliga intervallen för hur långt du kommer på ett fulladdat batteri. I praktiken beror maxräckvidden på många faktorer; Förutom själva motorn spelar såklart energiinnehållet roll (400 eller 500 Wh). Sedan spelar hanteringen och hur gammalt batteriet är roll, men också förarens vikt, sittställning, körstil (startfrekvens, kadens) och vald hjälpnivå (Eco, Tour, Sport, Turbo). Sist men inte minst; cykelvägen (uppåt eller platt), vägunderlag (landsväg eller terräng), vindmotstånd och till och med däckdjup har en påverkan på räckvidden. Därför är det extremt svårt att tillhandahålla korrekt och tillförlitlig information. Men ett tips för att få ut det mesta av ditt batteri är att köra så ECO som det bara går.

Plus size (27,5+ och 29+)

Dessa (+) däck är "bara" en bredare version av däck upp till 3,0 tum breda och sitter på en fälg som är upp till 40 mm bred för ökat grepp, komfort och säkerhet på stigarna. 
Formatet är resultatet av alla goda erfarenheter som har kommit från fatbikes, och därför är dessa Plus size en perfekt kompromiss till fatbike-däck. 
Summering: Plus size-däck ger bättre grepp på stigarna, är lättare i vikt jämfört med fatbike-däck och ger dig möjligheten att köra med lägre lufttryck.
Specifikation
Typ
Elcykel 25 km/h  
Syfte
E-Mountainbike Hardtail  
Hjulstorlek
27,5+  Tum
Totalt antal växlar
11  
Vikt (ca)
20.58  kg
Maxbelastning
120  kg (ca.)
Inkluderar
Inklusive pedaler: Ja  
Ram
Stötdämpare: Utan dämpning
Modell: MTB Hardtail Ram
Materialtyp: Aluminium
Motor
Märke: Shimano
Modell: STePS E8000
Typ: Mittmotor
Prestanda: 250 Watt
Batteri
Modell: Shimano Steps BT-E8010
Typ: Litiumjon
Batterikapacitet: 500 Wh
Prestanda: 36/13,8 Volt/Ah
Medellivslängd: 800-1000 Laddningscykler
Laddningstid: 4-6 h
Batterimontering: Rambatteri
Skärm
Shimano SC-E8000  
Laddare
Modell: EC-E6000
Spänning: 240 Volt
Räckvidd
150 km
Gaffel
Modell: Suspension fork
Märke: Suntour
Typ: SF17-XCR32-COIL LO DS 650B+
Fjädrande framgaffel
Fjädring: 110 mm
Växel
Drivlina: Derailleur
Antal växlar: 11
Märke: Shimano
Typ: SLX
Växelreglage
Modell: Shimano SLX  
Vevparti
Modell: Shimano FC-E8000
Växelratio Drev 1: 38 Tänder
Vevlager
Modell: Shimano E8000  
Kedja
Modell: KMC X11e  
Kassett
Klinga/Klingor: 11-42 Tänder
Modell: Shimano SLX, CS-M7000
Frambroms
Märke: Shimano
Typ: BR-M365
Bromssystem: Hydraulisk skivbroms
Diameter bromsskivor: 180 mm
Bakbroms
Märke: Shimano
Typ: BR-M365
Bromssystem: Hydraulisk skivbroms
Diameter bromsskivor: 160 mm
Bromshandtag
Modell: Shimano BR-M365  
Styre
Modell: Riser, Humpert
Material: Aluminium
Handtag
Herrmans Diamond DD28  
Styrstam
Modell: A-Head, Humpert
Material: Aluminium
Styrsats
VP-J305AM  
Sadel
Selle Royal SR-8014UR0 Shadow  
Sadelstolpe
Modell: Integrerad sadelstolpe
Diameter: 31.6 mm
Typ: Kalloy SP-368, 350 mm
Material: Aluminium
Framnav
Modell: Shimano HB-M618  
Baknav
Modell: Shimano FH-M618  
Fälg
Modell: Rodi Ready
Material: Aluminium
Modell: Ihålig kammare
Ekrar
Niro  
Framdäck
Storlek: 27.5 Tum
Däckbredd: 70 mm
Modell: Schwalbe Rocket Ron
Bakdäck
Storlek: 27.5 Tum
Däckbredd: 70 mm
Modell: Schwalbe Rocket Ron
Pedaler
VP-565  
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
727046
Andra kunders omdömen
4.7
40 omdömen
5 stjärnor
30
4 stjärnor
9
3 stjärnor
1
2 stjärnor
0
1 stjärna
0
12.09.2019
Per
Bra cykel, fin design. Bra valuta för pengarna!
Good bike, nice design. Good value for money!
Översatta från norska Tillbaka till originalspråk

Jämfört med priset är detta en bra cykel av hög kvalitet. Välj den största versionen om du är lång. Jag gillar särskilt designen. Ser bättre ut, jag håller med. Jag har gjort cirka 50 km innan batteriet var tomt. Jag har inte testat det med ekoläge ensam. Jag kanske skulle få lite mer km, men jag gillar att använda olika hjälpnivåer. På den högsta nivån är motorn riktigt stark. Jag tror också att ryttarnas vikt är viktig för räckvidden. Speciellt i långa kullar påverkar naturligtvis den totala vikten intervallet. Jag antar att de flesta ryttare kommer att uppnå cirka 50 km + in på turnén. Jag kan bara tala för mig själv, men jag antar att detta är intervallet för vanlig användning och vanlig vikt. Kanske om du är väldigt smal och bara använder Eco-läget eller till och med stänger av motorn kan du gå längre, tror jag. Kanske har andra erfarenhet av detta? Sammantaget är det en bra ekonomi cykel, bra för väganvändning på grus och asfalt. Jag håller med om att det inte är den bästa terrängcykeln, men den är användbar i många ytförhållanden, inklusive vinter. Bra valuta för pengarna!

Compared to price this is a good, quality bike. If you are tall, choose the largest version. I particularly like the design. Looks better in real, I agree. I have done about 50 km before battery was empty. I have not tested it only using eco mode. Maybe I could gain some more km, but I like to use to different assist levels. In highest level the motor is really strong. I also think weight of the rider is important for range. Especially in long hills, the total weight of course affects the range. I guess most riders will achieve about 50 km + in on tour. I can only speak for my self, but I guess this is the range for ordinary use and ordinary weight. Maybe if you are very slim, and only uses the Eco mode, or even turn off the motor, you can go longer, I think. Maybe other have some experience with this? Overall it is a great economy bike, great for road use on gravel and tarmac. I agree it is not the best off road bike, but it is usable in many surface conditions, including winter. Good value for money!

12.09.2019
J.
Bra cykel, men möte tävling
Great bike, but meeting competition
Översatta från norska Tillbaka till originalspråk

Fråga till Adrian: Gick du verkligen 200 km med den här cykeln på ett batteri? Jag antar att du måste vara en mycket stark och lätt cyklist. Den längsta resan jag hade på ett batteri var mellan 50 och 60 km, med hastighetsbegränsning, och att använda de olika nivåerna väl. Bor också i Norge, och som ni alla vet finns det nästan inga platta vägar här. Jag är mer en vanlig cyklist, 187 cm lång och 90+ kg. Jag antar att cyklistens vikt är en av de viktigaste variablerna för hur lång räckvidd du kan komma ur denna cykel. Vikt, kullar och vindförhållanden. Tack för tipset om att använda Schwalbe all round 2.8. Jag kommer att pröva det. Personligen tycker jag att Bosch-prestandamotorn är bättre. Den har fyra nivåer, jämfört med Shimano 8000 praktiskt taget två nivåer. (De två lägsta nivåerna är nästan desamma, och den tredje är turbo). Bosch använder också mindre energi från batteriet, är min erfarenhet. Kan bli 10-15 km längre med Bosch-paketet i ett batteri. Det finns många Cube-cyklar med Bosch-motor, ser ut som den här cykeln och också ungefär samma pris. Jag tror att en av de stora fördelarna med denna cykel är att du kan chip den ganska enkelt. Från 2020 är tillverkarna bundna av EU-förordningen för att hindra chipavstemning.

Question to Adrian: Did you really go 200 km with this bike on one battery? I guess you must be a very strong and light biker. The longest trip I had on one battery was between 50 and 60 km, with speed restriction, and using the different levels well. Also live in Norway, and as all know, there are almost no flat roads here. I am more of an ordinary biker, 187 cm tall and 90+ kg. I guess the bikers weight is one of the most important variables for how long range you can get out of this bike. Weight, hills and wind conditions. Thank you for tip of using Schwalbe all round 2,8. I will try that out. Personally I think the Bosch performance motor is better. It has four levels, in comparison with the Shimano 8000 practically two levels. (The two lowest levels is almost the same, and the third is turbo). The Bosch also uses less energy from the battery, is my experience. Can get 10-15 km longer with the Bosch pack in one battery. There are many Cube bikes with Bosch engine, looks similar to this bike, and also about the same price. I think one of the big advantages with this bike, is that you can chip it fairly easy. From 2020 the manufacturers are bound by eu regulation to hinder chip tuning.

11.09.2019
Adrian
Fin cykel
Nice bike
Översatta från norska Tillbaka till originalspråk

Vacker cykel, bilden gör det inte rättvisa. Snygg målade, väl sammansatta, en trevlig cykel för pendling. Låt oss prata om fel specifikationer: gaffelresa är 100 mm, inte 110 mm, bakhjulets avstånd är 148 boost, inte 142mm. Headsetets topplager är inte tätat, jag var tvungen att byta ut det efter 2 dagar; kedja ersatt med Shimano CN-E8000 och sätesstolla med korrekt fett, resultatet är en ljudfri cykel. Jag bytte också däcken mot Schwalbe G-One Allround 2.8 för att minska rullmotståndet och också för att jag vet hur tunt OEM-installerade Schwalbe Rocket Rons däck är. Hjulen har tillräckligt med ekspänning, fälgen är tillverkad i Portugal, totalt sett en trevlig överraskning. Sitsen är trevlig och bekväm även för över 100 km + åk. Billigaste Shimano-hydraulbromsar, men det fungerar, så det är allt som betyder något. Shimano e8000 fungerar perfekt, smidigt, jag gillar det bättre än Bosh CX Performance, men det kan bara vara min åsikt. Batteriet håller trevligt, men jag är inte den bästa åkaren att fråga, jag använde fyra barer på 209 km ridning, dagligen använder jag 1-1,5 bar på 40-50 km ridning i Oslo och ingenting är platt här, Jag är så vant med en 11-25 kassett utan motorkombo, så det beror på hur stark du är som ryttare. Sammanfattningsvis en bra cykel för mig, jag har en 373m stigning på 2,1 km till mitt hus och vad som var en mardröm vissa dagar blev ett nöje. PS: Om du inte köper detta för att inte cykla, är det fel geometri! Uppgradering är möjlig, droppstolstolpen redo med intern routing, du kan enkelt uppgradera gaffeln (krona till loppet är 510), hjulen 15x110 och 12x148 lätt att hitta (ge en chans till den installerade), däckavståndet upp till 3.0 * Om du håller (1,5 bar på nobby nic's) och 2,8 för minion krävs bättre bromsar. Så med uppgraderingarna behöver du köpa en dyrare, med bättre geometri, bättre komponenter och en tuffare ram.

Beautiful bike, the picture does not makes it justice. Nicely painted, well put together, a nice bike for commuting. Let's talk about wrong specs: fork travel is 100mm, not 110mm, rear wheel spacing is 148 boost, not 142mm. Headset top bearing is not sealed, i had to replace it after 2 days; chain replaced with Shimano CN-E8000 and seatpost lubed with proper grease, the result is a noise free bike. I also replaced the tires with Schwalbe G-One Allround 2.8 to reduce the rolling resistance and also because i know how thin the OEM installed Schwalbe Rocket Ron's tires are. The wheels have enough spoke tension, rim is made in Portugal, overall a pleasant surprise. Seat is nice and comfortable even for over 100km+ rides. Cheapest Shimano hydraulic brakes, but it works, so is all that matters. Shimano e8000 is working perfect, smooth, i like it better than Bosh CX Performance, but this might be only my opinion. Battery is holding nice, but i'm not the best rider to ask, i used 4 bars in 209km of riding, on a daily basics i'm using 1-1.5 bars on 40-50km riding in Oslo and nothing is flat here, i'm so used with a 11-25 cassette no motor combo, so it depends of how strong you are as a rider. In conclusion is a great bike for me, I have a 373m climb in 2.1km to my house and what was a nightmare some days became a pleasure. P.S.: if you are buying this for mountain-biking don't, is the wrong geometry! Upgrade is possible, dropper seat post ready with internal routing, you can easy upgrade the fork (crown to race is 510), wheels 15x110 and 12x148 ease to find (give first a chance to the one installed), tyre clearance up to 3.0 *If you keep (1.5bar on nobby nic's) and 2.8 for minion, better brakes required. So with the upgrades you need is better to buy a more expensive one, with better geometry, better components and a tougher frame.


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!

BIKESTERS DATASÄKERHET
Everyday we get more people on bikes