Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

SDG 1 produkt

Kategorier
Pris i kr
Sortera
Sida 1 av
1

En sadel från SDG ger perfekt passform och komfort - köp på Bikester.se

SDG USA är ett företag som har funnits sedan början av 90-talet. På den tiden sysslade företaget med komponenter till både motorcyklar och vanliga cyklar, men numera är det uppdelat i de olika kategorierna. Alltså kallar sig det företag som endast är inriktade på cyklar idag för SDG Components. Men för enkelhetens skull kommer endast namnet SDG användas i denna beskrivning av företaget. Då SDG har specialiserat sig på just cykelsäten, eller sadlar, kan man vara säker på att all kraft, energi och kunskap som företaget besitter läggs på just detta område. Därför kan du som kund känna dig trygg i ditt val då du väljer att köpa en sadel från just detta företag. När så mycket fokus läggs på ett och samma område finns det bara ett mål att försöka nå, och det är att vara bäst på marknaden. Detta är en ambition som SDG har och ständigt strävar efter att uppnå, vilket de redan har gjort enligt många. Då företaget ser till att samarbeta med många professionella atleter vet de att deras produkter testas av de allra bästa och de som vet vad som krävs inom cykelsporten. På så sätt får de omedelbar respons om huruvida produkterna är bra eller ej, och hur de ska gå vidare med dessa för att göra dem ännu bättre. Detta tillvägagångssätt är det flera tillverkare som använder sig av, vilket man kan förstå då det är ett effektivt sätt att veta vad som funkar och vad som inte gör det. SDG startade sin verksamhet i USA, men har sedan dess expanderat och säljer nu sina produkter i mer än 30 länder världen över. Tillverkningen sker främst i Asien som företaget genom åren kommit att känna sig som en del av. De som arbetar för SDG delar alla samma intresse för sporten vilket märks på resultatet av produkterna. Det är ett passionerat team som lägger ner sin själ i det de gillar allra mest.
SDG sadel

Sadlar för alla terränger

SDG har ett brett utbud när det gäller cykelsadlar. Med den nya I-Beam-teknologin är det enkelt att finjustera sadeln så att den sitter rätt på millimetern, och detta nya sadelsystem gör det även enklare att ta av och på sadeln. Inom denna nya teknologi finns det många olika sadlar att välja mellan. Förutom de olika modellerna är färg- och designutbudet bland dessa oftast brett, vilket innebär att du kan göra din cykel lite mer personlig. Några av de modeller som är anpassade till I-Beam-teknologin är:
  • Duster
  • Bel Air
  • Formula FX
  • Formula MT
  • Formula TT
  • I-Fly
  • Apollo
  • Skylite
  • Patriot
Duster-modellen är den sadelmodell du kan hitta flest färgkombinationer av. Denna sadel är också anpassad för alla typer av terräng, vilket gör den mycket anpassningsbar. Bel Air-sadeln är även den anpassad för all typ av terräng, och även denna modell har flera olika färgkombinationer att välja mellan. Skillnaden i design är att Bel Air är mer klassisk i sin färgsättning och modell där till exempel brunt läder finns som alternativ, medan Duster-modellen erbjuder mer färgstarka sådana. Båda sadelmodellerna är lätta, men Bel Air är ändå snäppet lättare. En cykel som inte väger mycket är lättare att hantera på alla sätt och vis, därför är det viktigt att de cykeldelar som är val- och bytbara är så lätta som möjligt. Är du mer intresserad av triathlon och andra cykeltävlingar än exempelvis terrängkörning erbjuder SDG även sadlar för tävlingscyklar. När det ska gå fort och farten ska hållas länge gäller det att sitta så bekvämt som möjligt. Med en Formula TT-sadel från SDG kan du cykla både snabbt och länge utan att känna obehag av sitsen. Den är nämligen ergonomiskt utformad för att tillhandahålla bästa komfort. För den som är mer intresserad av körning i backar och hopp i tuff terräng har SDG utvecklat en modell de kallar för Patriot. Denna sadel passar utmärkt på mountainbikes och BMX-cyklar som är den typ av cykel som är anpassade för sådan körning. Då man generellt inte sitter ner på sadeln lika mycket vid sådan körning har denna typ av sadel andra egenskaper än de ovan nämnda. Patriot-sadeln är tillverkad av ett material som är slitstarkt och som ger ett bra grepp. Då komforten inte ligger lika högt på listan hos denna typ av cyklister är sadlar för detta ändamål sparsamt stoppade.

SDG:s I-Beam-system

För att göra det enkelt att sätta på och ta av sadeln har SDG kommit på det ultimata systemet. Istället för att använda den äldre tekniken med ledstänger för att fästa sadeln kom SDG:s ledande designer på idén med ett sadelstolpe som hade en enda inbyggd skena där olika sadlar kunde fästas lätt. Med denna teknik skulle det bli lättare att anpassa sadelns position så att den passade cyklisten perfekt. När prototyperna kom ut provade flera kända cyklister dessa och gav sedan feedback om vad de hade tyckt om I-Beam. Tydligen gick denna teknik hem hos de flesta eftersom företaget nu satsar helhjärtat på idén. För den som är ute efter ett sadelsystem som är lätt att byta ut och anpassa efter behov är I-Beam det man ska skaffa sig. Vi här på Bikester har både sadelstolpar och sadlar från SDG med I-Beam-teknologi. Hos oss kan du köpa dessa, eller någon annan av SDG:s sadlar, till ett bra pris där du även har 100 dagars öppet köp. Alltså är det ett ypperligt tillfälle för dig som är ute efter en cykelsadel av bästa kvalitet.


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-17:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!
DIN UPPLEVELSE
Är du nöjd med vår service?
Dela gärna med dig av din upplevelse.