Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Trendig innovation – Cyklar från märken i framkant

Företagskund

Uvex
City Light Cykelhjälm
"Självförtroendeingivande hjälm med grym visibilitet för stadscykling"
Rosie, Content Editor UK
TILL PRODUKTENMÅNADENS PRODUKT

MÅNADENS PRODUKT

Uvex City Light Cykelhjälm

TILL PRODUKTEN

Uvex City Light Cykelhjälm

Vi är många som cyklar till jobbet varje dag – Vi tar oss an hetsig trafik bland stadens ljus både i dagsljus och mörker. I stadens kaos är en cykelhjälm något du inte har råd att vara utan. Denna månads produkt är en hjälm som är designad för att ge bästa möjliga skydd och det tog inte lång tid att hitta en entusiastisk testare. Vår brittiska editor Rosie jobbar i Berlin och har dragit sig för att cykelpendla i brist på en bra hjälm fram tills nu. Så vem bättre att testa Uvex nya City Light? Läs vidare för att se huruvida den levde upp till hennes förväntningar (och ifall den fått henne att fortsätta cykla till jobbet!).

Jag har cyklat till jobbet i många städer under de senaste 10 åren, men har varit lite försiktig sedan jag med nöd och näppe undkommit några incidenter med vårdslösa förare i London. Sedan jag flyttade till Berlin så har jag tänkt att det är dags att ta mig an den rädslan. Att pendla till jobbet är det bästa sättet att klämma in lite träning i min dagliga rutin och det är verkligen på tiden att jag hoppar upp i sadeln igen. Rutten var planerad och jag kände mig redo att ge mig iväg. Men det fanns ett problem som kvarstod. Att cykla genom morgonrusningen med ett kalt huvud kändes som att utmana väggudarna att slänga upp en oväntad bildörr framför mig. En sak saknades: Den ack så viktiga skallräddaren. Så när jag fick chansen att testa Uvex nya City Light så såg jag det som ett tecken. Det var perfekt timing!


FÖRSTA INTRYCKET

Jag vart barnsligt glad från stunden jag såg att hjälmen hade landat på mitt skrivbord. Jag har aldrig haft något annat än de billigaste och sämsta hjälmarna tidigare, och jag kände direkt när jag höll i lådan att denna modell skulle vara annorlunda. Jag trodde först att de glömt packa ner hjälmen i lådan jag höll i för den var så lätt. Äntligen var det dags, så jag öppna den. Det var en positiv överraskning. Den var superlätt jämfört med hjälmarna jag var van vid. Med en vikt på ynkliga 320g var den bara en gnutta tyngre än min kollegas Garneau-hjälm (enligt etiketten), men jag märkte ingen skillnad när jag höll i dem.
Jag gillade det jag såg. Den mörka designen var riktigt diskret och snygg. Skärmen passade bra in i hjälmens helhet och kändes inte alls i vägen. Delarna kändes välgjorda och förvånansvärt solida för att sitta på en så lätt hjälm. Jag satte på mig den och började ratta in storleken. Spännet var lätt att justera och hjälmen passade bra. Jag hade bett om den i storlek S (för att min ärtskalle har en omkrets på ynka 55 cm) och den satt som en smäck. Förvånansvärt nog så behövde jag inte göra något med justeringshjulet men det var skönt att det fanns där om det skulle behövas.


SJÄLVA TESTET

Min pendling till jobbet tar mellan 30-45 min beroende på vilken väg jag tar och hur mycket kraft jag har i mina ben innan frukost. När jag satt på mig hjälmen under den senaste månaden, har jag direkt känt självförtroendet öka markant inför min resa till jobbet. Första dagen råkade jag till och med ha på den längre än jag tänkt, inget går upp emot att möta sina rädslor genom att hoppa ner i den djupa delen av poolen.
Vid slutet av första dagen hade jag haft på mig hjälmen när jag pendlade till jobbet på morgonen, cyklat fram och tillbaka till vår butik på dagen, till ett lokalt bryggeri efter jobbet och så drog jag på mig den en sista gång när jag cyklade hem. Allt i sommarvärmens ca: 30°C.
Till min förvåning (och glädje) så var hjälmen bekväm hela tiden genom den hiskeliga värmen. Jag är en blek goth-typ som lätt blir varm och svettig, men det lätta materialet med svalkande öppningar gav jättebra ventilation. Visiret gav tidvis skugga mot att få solen i ögonen resten täcktes av mina glajjer – som passade bra innanför hjälmen utan någon irritation. Dessutom så tog jag av och på den så ånga gånger att jag kom att uppskatta City Light´s comfort lock på hakspännet. Det var snabbt och enkelt att knäppa och knäppa upp med en hand.


Efter drygt en vecka av samma förhållanden så visste jag att hjälmen klarar av extremt varma temperaturer och mina vardagsrutiner och utmaningar. Men under långa ljusa sommardagar så var det en egenskap i hjälmen som jag inte hade kunnat testa – vilket också råkar vara hjälmens USP – De integrerade LED-slingorna. Uvex City Light är namngiven efter de iögonfallande slingorna med blått ljus längst sidorna och det röda bakpå hjälmen. De har tre lägen (konstant, blinkande och dimmande), vilka enkelt manövreras genom att trycka på en knapp som sitter på baksidan av hjälmen. De laddas snabbt och lätt via USB. Det innovativa ljussystemet och reflexdetaljerna är designade för att du ska synas för alla på vägen i förhållanden med dåligt ljus – inklusive dimma, spöregn och mörker. För att verkligen se vad den gick för så tig jag en tur mitt i natten. Störtandes genom Berlins gator kl. 23 på en lördag, blev jag varse om att hjälmen inte skulle svika mig. Det blir svårt att bevisa att lamporna verkligen gjorde mig säkrare runt alla bilar, (utom att jag inte blev påkörd…) men de discoliknande blinkande lamporna gjorde mig på bra humör.
Eftersom jag klarade mig från att ramla så fick jag aldrig testa skyddet vid kollision, men efter att ha läst på om Uvex double inmould construction så låter det väldigt säkert: Ett ytterskal i polykarbonat och ett inre lager av EPS som ger ett grymt skydd mot kollision och stötar.


SLUTSATS:

I det stora hela är jag väldigt nöjd med Uvex City Light. Denna självförtroendeingivande hjälm med grym visibilitet för stadscykling är både skön, lätt och enkel att ta av och på. Det är den perfekta pendlarhjälmen för mig – även fast det kanske inte är den billigaste på marknaden. Men helt klart prisvärd och jag har verkligen trivts i den under testperioden. Jag är fullt övertygad om att jag kommer få användning av de innovativa lamporna när vädret vänder och sommaren förvandlas till höst.


OM MÄRKET

Uvex har imponerat massorna med sina stilfulla produkter i över 80 år. Det tyska företaget skapar cykelprodukter som är tillförlitliga gjorda I hög kvalitet och sportig design. Uvex hjälmar är många proffscyklisters förstaval just för deras starka skydd och bekväma passform. Företagets huvudmål är att förse människors liv med säkerhet, och deras innovativa produkter testas och utvecklas ständigt.

TILL MÄRKET

BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!

BIKESTERS DATASÄKERHET
Everyday we get more people on bikes