Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

VINTERREA 2019! - Upp till 70% rabatt

Företagskund

Vaude
Moab Overall
"Med Vaude Moab Rain Suit är du mer än redo att ta dig an leran."
Bastian, Editor
TILL PRODUKTENProdukt des Monats

Månadens produkt

Vaude Moab Overall

TILL PRODUKTEN

För regniga dagar och bredsladd i gyttjan

Vädret påverkar alla. Till och med de mest inbitna outdoor-människorna och mountainbike-åkarna föredrar uppehåll. Det tråkiga är att den som har för stor respekt för vädrets makter riskerar att gå miste om det roliga. Det tycker i alla fall månadens testare och en av våra mountainbike-experter, Bastian. Han menar att så länge det inte är för kallt, väljer han hellre en blöt och lite lerig stig framför en torr. Så, med den attityden i kombination med en stor entusiasm för cykelprylar, är han den perfekte kandidaten för att testa regnoverallen från Vaude.

”Jovisst, jag kan väl testa regnoverallen från Vaude,” tänkte jag. ”Det kanske till och med blir kul”. Tack vare min arrogans hade jag redan i mitten av februari en regnoverall med korta ärmar och ben på skrivbordet. Jag har använt korta eller 3/4 regnbyxor i åratal för att hålla mig torr, även vintertid. Men med dubbelsiffriga minustemperaturer kände jag att det var lite väl häftigt att testa den direkt. Så regnoverallen blev liggandes tills alldeles nyligen då vädret slog om från en lång period av uppehåll.


Första intrycket

Eftersom jag hade gott om tid för att prova regnskyddet innan jag faktiskt använde det i skarpt läge så tänkte jag börja med att berätta lite om material och passform. Vaude Moab Overallen är gjord av ett perfekt limmat Clepex Green-membran. Samma material används också i flertalet av Vaudes regnjackor och är permanent vattentätt, vindtätt med andningsförmåga. Materialet är fritt från PTFE och innehåller minst 15% återvunnet och förnybart material i stället för polyuretan. Med en vattenpelare på minst 15000 mm kan du koppla av trots risk för lång och kraftig nederbörd.

Overallen innehåller också S.Café: en högteknologisk fiber som skapats i en patenterad process och utvinns från kaffesump. Vaude beskriver detta tyg som snabbtorkande, odörhämmande och UV-resistent. Den hellånga dragkedjan gör plagget enkelt att ta på och av och den förseglade tvåvägsdragkedjan kan användas för att justera ventilation under cyklingen. Vaude har avsiktligt avstått från ytterligare ventilationsöppningar och istället prioriterat en mindre packstorlek. Den stora bröstfickan erbjuder praktisk förvaring och är liksom resten av plagget vattentätt. Höfterna är försedda med två enkla kardborreband som justerar passformen. Med mina knappa 180 cm faller jag mellan storlekarna M och L. Jag valde den större versionen och tycker att den passar mig bra eftersom att jag har en längre överkropp.


Det praktiska testet

Den lite större storleken gjorde att den satt bekvämt och var lätt och ledig i passformen. Ärmarna täckte mina armbågar och benen gick över knäna och det fanns plats för knäskydd. Jag tycker att overallen är en perfekt räddare i nöden för bike park-åkare när det är lerigt i spåret, även om jag tror att Vaude kanske mer har tänkt den som ett alternativ till regnjacka för att rädda dig från oväntat ösregn. Overallen ger bättre rörelsefrihet och regnskydd än en vanlig regnjacka. Jag tycker dock att det finns för få ventilationsmöjligheter vilket inte riktigt gör den lämplig för längre turer. Du får helt klart ett heltäckande skydd mot regnet men även en del värme på köpet, speciellt om du har på dig ryggsäck eller magväska. Jag har använt Vaude Moab i samband med korta och regniga trail-turer. Miniverktyg, pump och nycklar passar perfekt i min cykeltröja som jag har på mig under overallen och mobiltelefonen kan jag ha i overallens vattentäta ficka, vilket gör det enkelt att klämma in en mountainbike-tur efter jobbet på någon lokal stig.

TILL MÄRKET

Utan Vaude Moab hade jag förmodligen inte varit så sugen på att ge mig ut i rusket, men plagget inspirerar mig att ändå ta en tur bland leriga trails och ha dessutom ha riktigt kul samtidigt, eftersom att jag inte behöver oroa mig för att bli blöt eller smutsig.


Slutsats:

Även om det inte finns jättemånga användningsområden för overallen är den helt perfekt under rätt förhållanden. Det bör varken vara för varmt eller kallt ute. Vid ösregn blir stigarna till gyttja men med overallen kan du köra på precis som vanligt. Det kommer helt klart stänka en del lera men regnoverallen håller dig torr och kläderna under förblir rena. Så att det enda du behöver bry dig om är att hitta den perfekta rytmen längs med stigarna. Kör hårt!


Vaude tillverkar högkvalitativa produkter inom både outdoor- och cykling. Deras produkter och cykelanpassade kläder övertygar med sin stil, funktionalitet och kvalitet. De jobbar aktivt med att ta fram miljövänligare produkter och har sedan 2001 fokuserat på Bluesign-certifieringar. 2011 kom Vaudes Blue One, världens första Bluesign-tält. Moab-kollektionen är gjord för ambitiösa mountainbikekare som vill sätta de perfekta åken på tuffa single tracks. Vaude Moab-serien erbjuder en mängd olika produkter inklusive matchande ryggsäckar, cykelskor, casual cykelshorts och naturligtvis regnskydd.

TILL MÄRKET

BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!

BIKESTERS DATASÄKERHET
DIN UPPLEVELSE
Är du nöjd med vår service?
Dela gärna med dig av din upplevelse.