Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

VINTERREA 2019! - Upp till 70% rabatt

Företagskund

ION
K-Lite Zip Knäskydd
"Knäskydden sitter på bra, följer varje rörelse och är lätta att ta av och på."
Verena, Category Manager Bike
TILL PRODUKTENProduct of the month

MÅNADENS PRODUKT

ION K-Lite Zip Knäskydd

TILL PRODUKTEN

ION K-Lite Zip knäskydd – Vitalt skydd för tuffa turer

Ingen är immun mot att ramla ute i trailsen. Ett oturligt fall för knäna kan slå ut dig i minst en månad. Knäskydd som ION K-Lite Zip är en viktig detalj i din utrustning när du är ute bland stigarna.

Det tog inte lång tid innan vi hittade en testare för denna produkt då många av oss här på Bikester såklart är cykelfantaster. Verena är Category Manager för våra cyklar och hon älskar att ge sig ut med sin MTB, varje helg. Hennes nuvarande knäskydd är över sju år gamla så det var hög tid för henne att testa ett par nya. Under testet insåg hon snabbt att hon borde ha använt ett par mjukare skydd under alla dessa år. Så vi får se vad hon fick för djupare intryck utav dessa.

TILL PRODUKTEN

Första intrycket

Det är alltid spännande att få testa något nytt och jag såg fram emot att testa ION K-Like Zip just för att jag verkligen behövde ersätta mina gamla. När jag fick paketet till mitt skrivbord så bestämde jag mig direkt för att testa dem under kommande helg. De kom i en praktisk, återanvändbar meshpåse. Vid första anblick kunde jag direkt märka att det var ett par riktiga kvalitetsskydd. Materialet kändes robust och sömmarna var fina och precisa. Det hårda skalet var integrerat i tyget och kunde lätt tas ut vilket är extra smidigt när de ska tvättas.

Testet

Väl i trailsen så spelade det ingen roll hur mycket jag studsade och hur hårt jag körde, knäskydden satt som en smäck. Det var skönt att de inte krävde någon jobbig justering när jag väl var igång så att jag kunde lägga all fokus på min cykling. Som tur var så klarade jag mig ifrån att ramla, även fast det kanske hade varit bättre för testet, så jag kan inte uttala mig så mycket om skyddets dämpning eller faktiskt skydd mot skador. Jag kände mig dock väldigt säker tack vare det integrerade SAS-Tec skummet, vilket ska absorbera kraften i hårda smällar i kombination med skyddsplattan. Öppningen i knävecket var en skön detalj, speciellt under varma sommardagar.

Under några år nu har jag kört min MTB regelbundet på medelsvår och svår terräng både till vardags/helger och på cykelsemester. Jag har använt mina åldrade och rätt slitna knäskydd under hela tiden och jag började söka mig runt bland så många ställen som möjligt under testmånaden. När jag först satte på mig dem kändes de rätt tighta, vilket överraskade mig lite. Trots det så kände jag att jag kunde röra mig fritt och att de anpassade sig efter varje rörelse och satt fint efter knäskålen. Blixtlåset var en smidig detalj som gjorde att jag slapp ta av mig skorna varje gång jag skulle sätta på och ta av mig skydden. Dessutom var de lättjusterade med hjälp av kardborrbanden på över- och undersidan.

MER FRÅN ION

Slutsats:

Jag älskar tekniskt krävande nedfarter och i dagsläget är ett par knäskydd oerhört viktiga för det. Att få testa K-Lite Zip visade att både bra skydd, bekväm passform och rörelsefrihet tillsammans med god ventilation och en lätt av- och påtagning, går att uppnå i ett par knäskydd. Jag är mer än nöjd med K-Lite Zip och jag kan starkt rekommendera att köpa ett par.

Ratings:

Funktion / Prestanda:

Pris-Kvalitetsratio:

Konstruktion:        

Design / Utseende:

Degree of innovation:

 

10/10 ★

10/10 ★

10/10 ★

9/10 ★

9/10 ★


ION grundades år 2004 och har sitt ursprung i surfing. Sedan 2012 har de också börjat producera innovativa och högkvalitativa cykelkläder och utrustning, speciellt för downhill mountainbikers. ION’s filosofi är att motivera atleter att söka nya utmaningar och få uppleva dem på bästa sätt. Därför producerar ION med största passion, utrustning som inte bara är smart och innovativ, utan även med en unik design.

TILL MÄRKET

BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!

BIKESTERS DATASÄKERHET
DIN UPPLEVELSE
Är du nöjd med vår service?
Dela gärna med dig av din upplevelse.