Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

VINTERREA 2019! - Upp till 70% rabatt

Företagskund

Endura
MT500 Hjälm
"En detaljorienterad och högkvalitativ hjälm för endurofantaster och trailåkare."
Kai – Bike Category Manager
TILL PRODUKTENEndura MT500

Månadens produkt

Endura MT500

TILL PRODUKTEN

Endura’s MT500 Hjälm: Förbättrad säkerhet, en utmärkt passform och alla de senaste funktionerna

Det finns inte så många regler som är skrivna i sten ute på stigen men en sak är säker: Du bör alltid bära hjälm. Dock är inte alla hjälmar skapade på samma sätt så den viktiga frågan är vilken man ska välja. In kommer då det skotska märket Endura. Sedan början av året så har deras MT500 hjälm kommit in som en het ny kandidat i loppet. Med ett nytt och fräscht säkerhetskoncept och massor med smarta detaljer som fått det att vattnas i munnen på die-hard trail- och enduroentusiaster. Kai, som är vår husguru inom trail, har fått testa MT500 hjälmen. Under hela augusti har den varit hans nya trogna kompanjon och har följt med honom ut på stigarna kring hans hem i Stuttgart. Den har suttit på under varje klättring i uppförsterräng och inte minst när han störtat nerför. Kai har varit en inbiten cyklare i 14 år och har massor med erfarenhet inom enduro att tillföra den här recensionen. På Bikesters avdelning i Tyskland har Kai hand om inköp och utveckling utav våra hjälmar, skor och glasögon, så vi har svårt att tänka oss någon annan som skulle passa bättre för uppdraget.


Första intrycket

Första gången jag såg Enduras MT500 hjälm var under produktlanseringen. Det är inte den första cykelhjälmen som skottarna gjort men det är den första modellen de designat som en modern trail/enduro-hjälm. Med sitt lågt skurna nackparti, enkelt justerbara visir, glasögonfäste och integrerade GoPro-fäste erbjuder den både funktionalitet och är visuellt tilltalande för downhillåkare. Den riktiga höjdpunkten hos den här hjälmen är nog ändå den bikupe liknande Koroyd-strukturen som syns genom ventilationshålen på ytterskalet. MT500´s in-mould hjälmkonstruktion är en sammansättning av ett yttre skal i polycarbonat och ett lager med skyddande EPS skum. Den är fodrad med stötabsorberande ihåliga Koroyd-tuber som förbättrar skyddet mot huvudskador avsevärt. När jag först höll i, och provade hjälmen på huvudet, så märktes den lätta vikten och det högkvalitativa hantverket direkt. Till och med det marinblå skalet har snygga mjuka kanter. Allting är precist utformat och lätt att hantera. Hakspännet och snurrhjulet i nacken gör att du kan forma den precis som du vill och skapa en passform perfekt för din individuella huvudform. Jag mätte min huvudomkrets till 58 cm och valde därför storleken M/L för detta test. Hjälmen satt jättebra och behövde inte något särskilt finlir för att passa perfekt.


Det praktiska testet

Jag testade Enduras hjälm på mina lokala trails på den nydesignade Esslingen Nordschleife MTB banan (EsNOS). I Schurrwald i närheten av Esslingen, precis i utkanten av Stuttgart så tar vägen dig både uppåt och nerför i en serie av skogsstigar där man kan hoppa och ta sig igenom massor av tuffa passager.

Passformen på hjälmen var exakt som utlovat. Inget glappande eller nypande – hjälmen kändes lätt, bekväm och säker I alla situationer som uppstod. Det justerbara visiret gav, både med och utan glasögon, ett brett spektrum och glasögonen satt säkert i sitt praktiska garage när de inte behövdes. Med tanke på att vädret trots allt var väldigt fint i Tyskland så blev det rätt varmt efter två till tre timmar på sadeln. Det kändes lite som att Koroydlagret var lite slött på att släppa ut värmen ur en annars väldigt bra hjälm. Men med tanke på att bikupe-tekniken ska vara revolutionerande i sitt skydd mot skallskador kan det ju vara värt det om man skulle ramla illa. Som tur var slapp jag få uppleva denna teknik då jag höll mig på cykeln under testet men det högkvalitativa helhetsintrycket av MT500 och mina annars väldigt bra erfarenheter från andra av Enduras MTB-produkter, gav mig en väldigt säker och positiv känsla – Utan att jag nödvändigtvis behövde en testkrasch.


Sammanfattning

Endura är inte en utav de största hjälmmärkena för cyklister riktigt än, men med MT500 har skottarna träffat helt rätt. Detta är en högkvalitativ hjälm med genomtänkt design in i minsta detalj för enduro- och Trail-fantaster. Letar du efter en bättre modell i denna prisklass som ger samma kompatibilitet med glasögon, goggles, hjälmlampor och GoPro hjälmkameror; så letar du förgäves. Att de använt den innovativa Koroyd-teknologin gör inte bara att hjälmen presterat ett mycket imponerande resultat mot skador i labbtester, utan försäkrar även en individuell look i spåret. För mig är det ett solklart ’Bästa köp’.


Endura bike equipment: designad I Skottland, testad världen över

Skottland är inte bara känd för sitt svåra väder. Storbritanniens norra sida är även känt sin extremt passionerade cykelkultur och fantastiska cykelspår. Sedan 1993, har Endura utvecklat funktionella cykelkläder för mountainbikers och vägcyklare som vill hålla sig på sadeln oavsett väderlek. Resultatet? Varumärket har utvecklats från insidertips för pålitliga regnkläder till ett högpresterande klädesmärke med ett brett utbud. Det kommer inte som en överraskning att Enduras anställda själva är cykelentusiaster som noggrant testar sina högkvalitativa tröjor, jackor byxor och hjälmar tills de möter deras egna förväntningar och ambitiösa kravprofiler.

TILL MÄRKET

BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!

BIKESTERS DATASÄKERHET
DIN UPPLEVELSE
Är du nöjd med vår service?
Dela gärna med dig av din upplevelse.