Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

VINTERSÄSONG – Klara, färdiga, fynda!

Företagskund

MAVIC CROSSMAX
Elite Shoes Men
"Den perfekta kombinationen av prestation och komfort!”
Marc, kundtjänst
TILL PRODUKTENRudy

Product of the month

MAVIC CROSSMAX ELITE SHOES

TILL PRODUKTEN

BÄTTRE PASSFORM OCH MER KOMFORT - MAVIC CROSSMAX ELITE SHOES

Marc ansvarar för kundserviceteamet bakom fahrrad.de/Bikester. Det är han som ser till att hans team alltid ger kunderna korrekt och användbar information. Marc har ägnat sin fritid åt sporter - från kajakpaddling till bergsklättring och skidåkning. Men hans största kärlek är cyklingen. Ända sedan hans första mountainbike har han gett sitt hjärta och sin själ till utövandet av sporten. Han hoppade snabbt på chansen att testa Mavic Crossmax Elite-skorna. Fortsätt läsningen för att få reda på hur hans upplevelse med skorna har varit.

Första intrycket

Jag såg fram emot den första provturen redan innan skorna hade landat på mitt skrivbord. Och de imponerade på mig direkt när jag tog dem ur kartongen. De var dessutom snyggt och nätt förpackade. Jag anser att en bra racingsko är en som inte är för påträngande eller för aggressiv. Mitt första positiva intryck bekräftades så fort jag tog på mig skorna – de kändes fasta och stabila. Jag beställde storlek 46 eftersom vår hemsida rekommenderar att man beställer en storlek större. Det var helt rätt beslut och jag kände mig riktigt bekväm. Jag läste mycket innan om teknologierna i skon på tillverkarens hemsida; inklusive den glasfiberförstärkta skosulan, den fasta plösen och det praktiska vridlåssystemet. Jag var nyfiken på hur de här specialfunktionerna skulle fungera i praktiken när jag testade dem för första gången samma kväll.


Det praktiska testet

Jag testade Mavic Crossmax Elite-skorna under en månads tid över en distans på totalt 400 kilometer. Jag cyklade främst i skogarna som omger Berlin, men tog också en längre tur till Mecklenburg. Förhållandena på skogsstigarna var perfekta för testet.

Fötterna var bekväma också efter flera timmar på pedalerna. Visserligen har jag smala fötter, så jag vet inte hur det kommer kännas för personer med bredare fötter. I början var jag lite skeptisk till vridlåssystemet men under de här veckorna blev jag riktigt fäst vid det. ErgoDial-justeringen ändrar skons passform effektivt och tack vare vridningen görs också minimala justeringar väldigt enkelt. Den kraftiga Ergo Strap-förslutningen är gjord i Kevlar, som försäkrar stabilitet och en perfekt passform. Den styva sulan är perfekt för en fixerad start och dubbarnas profil ger utmärkt grepp i trånga passager. Den enda aspekten av skon som gjorde mig besviken var plösen i neopren, som trots att den är väldigt bekväm, blir lite för varm för min smak.

Slutsats

Skon är styv nog för att applicera en hel del tryck (och drag) på pedalen men inte på ett obekvämt sätt. För mig är den här skon en perfekt kombination av prestation och komfort. Låssystemet imponerade verkligen eftersom det garanterar en exakt justering och säkerhet. Jag kan utan tvekan rekommendera Crossmax Elite-skorna för alla hobbymountainbikers med smala fötter. Och detsamma för alla som gillar att byta mellan gravel- och mountainbike utan att behöva använda flera olika skor. Skon är lätt och styv nog för snabba och långa distanser. Oavsett om de är på eller utanför vägen hjälper de här skorna dig att få ut det bästa av turen!


Märkesinformation:

MAVIC - kvalitet från Frankrike. Det franska market Mavic har en lång historia inom cykling. Vad som startade som en återförsäljare av begagnade cykeldelar år 1889 är idag ett känt märke i cykelvärlden. Med många års erfarenhet och entreprenörsanda har de byggt upp ett gott rykte och oavsett om det är skor, kläder, hjul eller fälgar – Mavic står alltid ut med deras högkvalitativa och imponerande, innovativa produkter.

TILL MÄRKET

BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 40 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!

BIKESTERS DATASÄKERHET
Everyday we get more people on bikes