Cykelbutik online
Upp till -60 %* på utvalda cyklar
30 DAGARS ÖPPET KÖP, FRI RETUR
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Odyssey

3 Produkter
Filter
Återställ

Färger

  • svart

Pris

kr
till
kr
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Odyssey Utility Pro Guard Drev 28T
Odyssey Utility Pro Guard Drev 28T 28T
Odyssey
Utility Pro Guard Drev 28T
Rek. 499 kr 415 kr
- 16 %
Odyssey Utility Pro Guard Drev 25T
Odyssey Utility Pro Guard Drev 25T 25T
Odyssey
Utility Pro Guard Drev 25T
Rek. 499 kr 415 kr
- 16 %
Odyssey Vandero 2 Ändkåpa till nav främre svart
Odyssey Vandero 2 Ändkåpa till nav främre svart svart
Odyssey
Vandero 2 Ändkåpa till nav främre svart
Rek. 249 kr 165 kr
- 33 %

Utrusta cykeln med delar från Odyssey - du hittar dem på Bikester.se

För den sanne BMX-fantasten är det viktigt att ha den rätta utrustningen på cykeln. För att kunna svischa fram på asfalten så smidigt som möjligt eller ta sig fram där underlaget är ojämnt, och kunna göra de bästa tricken med cykeln gäller det att ha de cykeldelar som gör detta möjligt. Det är här Odyssey kommer in i bilden. Detta företag erbjuder nämligen många olika delar till cyklar, och då framför allt BMX-cykeln. Det är nämligen BMX-sporten som företaget brinner för och hela tiden utvecklar nya cykeldelar och andra tillbehör för. Här på Bikester.se kan du köpa flera av Odysseys produkter till ett mycket förmånligt pris.

Däcken gör skillnad

Beroende på vilken typ av BMX-körning du sysslar med finns det olika delar till cykeln som passar bättre eller sämre för de olika underlagen och typerna av körning. En viktig cykeldel som gör stor skillnad när det gäller just underlaget är däcket. Om du föredrar att cykla på så kallat ”flatland”, det vill säga på asfalterade gator och torg, och kanske även i stadsparker, är en viss typ av däck att föredra – nämligen de som inte är så grova. Är du däremot mer ute och kör på grusvägar eller på annat underlag som är ojämnt och kanske stenigt är det bra att ha lite grövre däck så att greppet blir som bäst. Odyssey har alla olika typer av däck, och även ett så kallat allround-däck som funkar för alla olika typer av underlag. Så är du den som gärna provar eller brukar ägna dig åt de olika grenarna inom BMX-sporten kan det kanske vara bra att ha allround-däcken på cykeln. Storleken och bredden på däcken spelar också roll beroende på vad det är man söker inom sporten. Är man ute efter mer balans är det bättre att ha bredare däck, medan de mindre däcken tillåter en att göra tricks lättare. Alltså får man utgå från sig själv och därmed avgöra vilken typ av BMX-däck som skulle passa. Då Odyssey drivs av ett team som älskar BMX-sporten kan man vara säker på att däcken företaget erbjuder även håller bästa kvalitet. Förutom att de som arbetar för företaget själva kör BMX, är det även många kända BMX-cyklister som använder sig av Odysseys produkter. Även detta kan ses som en indikator på hur pass bra deras cykeldelar är. Odyssey hjul

Både hårt och mjukt från Odyssey

Då Odyssey är ett företag som brinner för sin sak kan alla BMX-cyklister som vill ha både stil och kvalitet hitta det i produkterna företaget tillverkar. Då Odyssey gör flera olika delar till BMX-cykeln som kan vara avgörande för att själva åket ska bli så bra som möjligt, erbjuder de även kläder och andra accessoarer som gör BMX-cyklisten fulländad. Alltså går det att hitta både hårda och mjuka produkter från Odyssey. Här på Bikester.se hittar du främst den förstnämnda kategorin, det vill säga cykeldelarna. Inom denna kategori kan du hitta delar såsom:

  • Däck
  • Sadlar
  • Handtag
  • Bromskablar
Betydelsen av däcken nämndes ovan, men det finns naturligtvis även andra delar som är viktiga för att körningen ska gå så bra som möjligt. Även för de BMX-cyklister som mest kör i stadsmiljö eller i rampar där fokus ligger på tricksen uppe i luften, kan det vara bra att ha en sadel som är någorlunda bekväm de gånger du faktiskt sitter ner. För de som sysslar med körning i dirt eller i race där även höga hopp ingår är det extra viktigt att ha en sadel som inte gör ont vid landning. Då det ofta är mycket fart och rörelse inblandat när det gäller BMX gäller det att ha en sadel som du lätt får grepp om och som tål de tuffa tagen. Inom vissa grenar används sadeln inte så mycket för att sitta på, utan används snarare för att hålla balansen. Då är kanske inte bekvämligheten viktigast utan att sadeln har en viss form och hårdhet som passar för tricks och liknande. När det gäller handtag eller grepp för cykeln har Odyssey även detta. Att ha ett bra grepp är A och O för en BMX-åkare då det gäller att hela tiden ha cykeln under kontroll. Det är viktigt att inte glida med handen vilket kan få tråkiga konsekvenser om man har otur. BMX är en tuff cykelsport som endast är snäppet ofarligare än vanlig motocross, om detta nu skulle kunna mätas i någon slags farlighetsgrad. Anledningen till att sporten dök upp under 70-talet var att även de yngre som inte än fick lov att köra motocross istället använde sig av vanliga cyklar för att göra liknande tricks som användes inom motorsporten. Denna cykelsport har sedan utvecklats och är numera etablerad inom cykelvärlden.

Viktig kontroll

Då det är snabba ryck som gäller inom BMX – bokstavligt talat – är det även viktigt att ha riktigt bra bromsar. Alltså ska du se till att dina bromsklossar inte slits ner för mycket och att kablarna som leder från handbromsen till hjulet fungerar så snabbt och bra som möjligt. Skulle något av detta behöva bytas ut har Odyssey både bromsklossar och bromskablar att erbjuda. Så ta tillfället i akt och skaffa nya och effektiva bromskablar som verkligen får stopp på cykeln i rätt sekund. Då det handlar om centimetrar och timing är det viktigt att kunna kontrollera cykeln så bra som möjligt. Genom att köpa dina produkter från Odyssey här hos oss på Bikester.se får du hem grejerna snabbt och du får dessutom 100 dagars öppet köp. Alltså har du inget att förlora.