Cykelbutik online
Allt för resan till jobbet
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 899 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR
Mavic Crossride - mångsidig och smidig
Den traditionella franska tillverkaren Mavic har tillverkat högkvalitativa och pålitliga cykelkomponenter sedan slutet av 1800-talet. Företagets mål har ända sedan starten varit lätthet, robusthet och bra prestanda. Crossride - ett MTB-hjul som kombinerar beprövad teknik med innovativa funktioner för att ge idealiskt stöd i krävande terräng - är ett annat uttryck för detta. Om du letar efter ett lätt, stabilt och hållbart hjul till ett instegspris är Mavic Crossride rätt val för dig.

Mavic Crossride

3 Produkter
Filter
Återställ

Färger

 • röd
 • vit
 • svart

Pris

kr
till
kr

Genomsnittsbetyg

 • 3
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Mavic Crossride SL Elite Hjälm Herr svart
Mavic Crossride SL Elite Hjälm Herr svart svart
Mavic
Crossride SL Elite Hjälm Herr svart
RRP 699 kr 435 kr
 • Versioner: S | 51-56cmM | 54-59cmL | 57-61cm
- 38 %
Mavic Crossride Helmet Herr röd
Mavic Crossride Helmet Herr röd röd
Mavic
Crossride Helmet Herr röd
RRP 839 kr 445 kr
 • Versioner: M | 54-59cm
- 47 %
Mavic Crossride SL Elite Hjälm Herr vit
Mavic Crossride SL Elite Hjälm Herr vit vit
Mavic
Crossride SL Elite Hjälm Herr vit
699 kr
 • Versioner: S | 51-56cm

Mavic Crossride - kvalitetshjul för mountainbikecyklar

Att cyklar är härligt och med en bra cykel blir det ännu roligare och effektivare. Cykelhjulen är ju det som gör cykeln till en cykel, och med ett par funktionella hjul, till exempel Mavic Crossride, får du ut mer av cyklingen. Här på Bikester säljer vi cyklar, cykeldelar och cykeltillbehör, så här hittar du cykelhjul och allt annat du behöver till din cykel. Cykelhjul finns i många olika modeller och anpassade för olika typer av cykling och för olika slags underlag, bland annat för racercykling och mountainbikecykling. Det speciella med mountainbikehjul, det vill säga för cykling i terräng, är att däcken är grova och breda med djupa mönster. Detta ger bra grepp, vilket är viktigt vid hopp och trix. Däremot ger det sämre rullförmåga, vilket är viktigare vid racercykling. Mavic är en känd tillverkare av cykelhjul och Mavic Crossride är populära mountainbikehjul i deras sortiment.

Varumärke med historia

Mavics historia börjar redan 1889 i Frankrike då Charles Idoux och Lucien Chanel började sälja reservdelar till cyklar. Mavic är förkortning för Manufacture d'Articles Velocipediques Idoux et Chanel. Idag har Mavic blivit världsledande då det gäller att tillverka tekniska cykelkomponenter i hög kvalité, bland annat fälgar, nav, bromsar och kedjor. Och inte minst har företaget blivit uppmärksammat då vinnarna i stora cykeltävlingar, använt deras produkter. Förutom cykeldelar erbjuder Mavic också funktionella cykelkläder , cykelskor och hjälmar. Mountainbikehjul finns i serien Mavic Crossride, men också i andra produktserier såsom: Mavic Crossride

 • Deemax
 • Crossone
 • Crossmax
 • Crossroc

Funktionella cykelhjul i bra kvalitet

Köper du Mavic Crossride cykelhjul kan du vara säker på att de är i hållbara och i bra kvalitet. Ett cykelhjul består av ett nav i mitten, därifrån utgår ekrarna och deras ändar sitter sedan fast i fälgen med hjälp av nipplar. Fälgen ska kunna hålla fast ett ordentligt pumpat däck och ta upp all belastning och överföra den till ekrarna. Ett Mavic Crossride hjul i bra kvalitet och och med bra spända ekrar är nästan outslitligt. Det bästa ekrarna och nipplarna är tillverkade av stål respektive mässing, fälgen är oftast i aluminium. Standardstorlekarna på mountainbikehjul är 26, 27,5 och 29 tum. Större Mavic Crossride hjul rullar snabbare och ger bättre grepp mot underlaget, medan mindre hjul är lättare, ger bättre acceleration och är lättare att manövrera.

Allt för din cykel på Bikester

Titta igenom utbudet av Mavic Crossride cykelhjul här på Bikester och välj det som passar dig bäst, och varför inte också ett par Mavic Crossride cykelpedaler? Passa också på att titta på vårt övriga sortiment med allt du kan behöva till din cykel. Här är det lätt att beställa och snabb leverans. Det är också tryggt att veta att returrätten 100 dagar. Beställ Mavic Crossride redan idag för en bättre cykelupplevelse!