Cykelbutik online
Bike Friday - upp till -70% | Endast 26-29 November
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 750 kr 6, Cyklar 249 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Manitou

1 Produkt
Filter
Återställ

Pris

kr
till
kr
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Kategorier
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Manitou Milo Upgrade-Kit 2011
Manitou Milo Upgrade-Kit 2011
Bike Friday Deal
Manitou
Milo Upgrade-Kit 2011
549 kr 445 kr
- 19 %

Köp Manitou till bra pris online hos oss på Bikester.se

Manitou är ett märke man finner på cykeldelar såsom fjädergafflar och luftdämpare. HB Performance Systems är det företag i USA som idag tillverkar dessa produkter under namnet Manitou. Det var mer än 20 år sedan Manitou Products grundades, och då som nu var målet att erbjuda de allra bästa produkterna som världen någonsin skådat. Företaget satsade allt på utveckling av cykeldelar där fjädringen utgör den största funktionen. Numera är Manitou ett välkänt märke bland cyklister världen över. Genom åren har deras fjädergafflar och luftdämpare varit med i många tävlingar och tester och visat sig vara de allra bästa på plats. Eftersom de som jobbar med utvecklingen av dessa produkter själva håller på med utomhussporter vet de vad som krävs för att en cykel ska kunna utstå så mycket som möjligt när det gäller stötdämpning.

Avgörande teknologi

Eftersom de produkter som bär märket Manitou är i världsklass är det viktigt för företaget att alltid ligga först när det gäller användningen av ny teknik. Det är de olika teknologierna som är avgörande när det gäller stötdämparens egenskaper. I stora drag delas de olika fjädergafflarna och stötdämparna in i två olika teknologigrupper, nämligen fjädringsteknologi och dämpningsteknologi. Båda dämpar stötar, men är uppbyggda på lite olika sätt. Den första gruppen har en fjäder som stötdämpare medan den andra fungerar med hjälp av olika lufttryck. De stötdämpare som oftast används inom cykelsporter är fjädergafflarna i grupp nummer ett. Även om en fjädergaffel kan verka vara en relativt enkel konstruktion finns det många olika modeller av dessa som är uppbyggda på flera olika sätt. När det gäller fjädergafflar där själva fjädern ligger i fokus finns det flera olika teknologier även bland dessa. Exempel på fjäderteknologier är:

  • Manitou Air Response System (MARS) Air
  • Travel Stabilization (TS) Air
  • ACT Air
  • ISO Air
MARS-teknologin som Manitou använder i en del av sina fjädergafflar är den som tillåter cyklisten att ha total kontroll över cykeln, vilket i detta fall innebär att alla stötar, stora som små, känns. På så sätt får man en känsla för hur marken under en är formad och kan då lättare parera sin körning. I röret där själva fjädringen sitter på gaffeln finns det både en del med endast lufttryck och en där själva spiralfjädern sitter. Dessa typer av Manitous fjädergafflar är de som är lättast att justera beroende på hur känslig stötdämpning man vill ha. När det gäller Travel Stabilization-teknologin är denna till för den som vill ha en lätthanterlig stötdämpare som passar alla vikter. ACT Air står för Atmospherically Controlled Tuning och innebär att det är luft som används för att höja eller sänka gaffeln. Detta system är också väldigt lätthanterligt och pålitligt, precis som TS-systemet. ISO Air är ett relativt nytt system utvecklat av Manitou där man har kombinerat fördelarna med MARS och TS Air. Det är enkelt att installera och underhålla och hindrar till exempel att frekventa småstötar som annars är mest irriterande inte känns lika mycket. Cyklisten får alltså en mycket jämnare och behagligare färd med denna nya teknologi.

Manitou gör produkter för alla

Då inte alla är proffs när det gäller cykling i terräng är det bra om det finns olika varianter att välja mellan när det gäller stötdämpare. De som jobbar med Manitou har detta faktum i åtanke när de tillverkar olika fjädergafflar och liknande då man kan finna produkter som passar alla, oberoende av vilken nivå man befinner sig på. Huvudsaken för företaget är att erbjuda det bästa av det bästa, men också att se till att även nyfrälsta entusiaster har en bra stötdämpare att använda sig av. Byter man till en fjädergaffel eller luftdämpare av märket Manitou märker många att detta gör stor skillnad när det gäller körupplevelsen. Vill man få ut det mesta av sporten bör man inte kompromissa utan skaffa sig det allra bästa. Manitou Online Shop

Garanti på produkter från Manitou Sverige

Skaffar man sig produkter från Manitou kan man vara säker på att få något som verkligen håller. Men skulle man ha otur och något ändå skulle gå sönder kan det vara bra att veta vilka garantivillkor som gäller. Generellt sett är det ett års garanti på produkterna, men vi som bor inom EU:s gränser har tur för här är det två års garanti som gäller. Skulle en produkt från Manitou gå sönder inom två år har man rätt att få den lagad eller ersatt under villkoret att man har kvar kvittot och kan bevisa när produkten är köpt.

Viktig detalj för den ultimata cykeln

Det är kanske inte alla som tänker på det, men en bra stötdämpare är A och O när det gäller att få en så bra körupplevelse som möjligt. Hur mycket stötdämpning man vill ha är väldigt individuellt, och tur är väl då att man kan justera de flesta stötdämparna och anpassa dem efter eget tycke. I vanlig stadskörning är denna detalj kanske inte lika viktig, men så fort man är ute och cyklar i någon form av terräng kommer man uppskatta en bra stötdämpare. Då vi här uppe i Norden har massor av naturlig terräng att cykla i kan en stötdämpare från Manitou passa alldeles utmärkt på cykeln. Manitou Sverige är med andra ord ett vinnande koncept.