Cykelbutik online
Åk på cykeläventyr i helgen
30 DAGARS ÖPPET KÖP, FRI RETUR
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

KÖPVILLKOR

BIKESTER

§ 1 ALLMÄNT
Dessa villkor råder mellan oss och kunderna, Internetstores GmbH, Friedrichstraße 6, 70174 Stuttgart, uteslutande gällande villkor vid kontraktavslut över vår Online-Shop www.bikester.se .

§ 2 ERBJUDANDEN; LEVERANSBESTÄMMELSER; DELLEVERANS
Alla våra priser anges i svenska kronor, SEK, och inkluderar moms. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, prisfel, slutförsäljningar, lagerfel, etc. En produkt som redan skickats från vårt lager påverkas inte av en eventuell höjning eller sänkning av priset som sker efter ordertillfället, till exempel i form av rea, kampanjer, rabattkoder eller förändringar i prissättningen.

Kampanjer Bikester kampanjer är tidsbegränsade. Vid användande av rabattkoder är de i regel bara giltiga för ett köp och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Vi ber dig kontrollera att priset blivit korrekt innan du slutför ditt köp. Bikester förbehåller sig rätten att makulera order vid missbruk eller otillbörligt bruk av rabattkoder. För eventuella tillkommande fraktavgifter, läs mer under Fraktavgift.

§ 3 ANSVAR
(1) Köpebeloppet för de produkter som beställs måste, efter avdrag för eventuella återlämnade produkter, uppfylla åtminstone den angivna minimiinköpsvärdet på kupongen.

(2) Kupongkoder kan endast lösas in från den som mottagit nyhetsbrevet. Således ska kupongen lösas in via samma e-postadress som mottagit rabattkupongen.

(3) Endast en kupong per beställning kan lösas in, flera kuponger kan inte kombineras.

(4) Giltighetsperiod, eventuellt återköpsvärde eller andra villkor meddelas i samband med rabattkupongen. Det lägsta inköpsvärdet hänvisar i detta fall till inköpspris inkl. fraktkostnader. Eventuella fraktkostnader och ytterligare avgifter kommer inte att beaktas.

(5) Om du påbörjar ett köp eller genomför ett köp med en kupong kan beloppet inte återbetalas och kupongen kan inte återanvändas. Detta gäller inte om du har köpt en kupong eller presentkort från oss.

(6) Kuponger för fraktkostnader kan användas för fraktkostnader vid beställningar i webshopen, om det inte säger annat på kampanj- eller produktsidan. Det är heller inte möjligt att använda kupongen om ordern har gjords i en tredje parts webshop.

(7) Det är inte möjligt att få kontant utbetalning av en rabattkupong.

(8) Rabattkuponger utfärdas personligen och kan inte överlåtas till tredje part. Vid överlåtelse av kupong, förbehåller vi oss rätten att annullera kupongen.

(9) Vi vill poängtera att kupongen gäller endast för nya kunder, vilket innebär att kunden skall beställa hos oss för första gången.

(10) Om du tappar bort en rabattkupong som vi har skickat till dig, kan vi inte ersätta den. Ersättande kupong kommer endast att utfärdas förutsatt att vi är ansvariga för förlust av kupongen.

(11) På kupongen kan du läsa mer om villkoren för rabattkupongen.

(12) Vi förbehåller oss rätten att utesluta giltigheten av kuponger för specifika varumärken, produkter eller produktgrupper. Rabattkuponger är i allmänhet aldrig tillämpade på produkter av märkena Cube och RFR.

§ 5 BETALNING
Betalning hanteras genom Klarna Checkout, som erbjuds i samarbete med Klarna AB. Klarna Checkout skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp, sedan väljer du hur du vill betala. Du kan välja på Klarna faktura, Klarna konto, att betala direkt med kort eller med banköverföring.

Klarna Checkout: Genom att använda Klarna Checkout godkänner du Klarna AB:s (556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm), "Klarna", villkor. För att få använda Klarna Checkout måste du vara minst 15 år.

Identifiering, anpassning och riskbedömning
För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Klarna Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Klarna säkerställa din identitet. Klarna inhämtar tilläggsinformation såsom personnummer, namn och adress samt, vid val av kreditalternativ, kreditinformation från olika leverantörer. Klarna behöver även använda den information som du kan ha lämnat vid tidigare köp, allmänt tillgänglig information på internet samt information om hur du tidigare har uppfyllt våra betalningsvillkor, för att göra en riskbedömning. Klarna Checkout anpassar automatiskt riskbedömningen, och därmed utformningen av tjänsten, för varje gång du använder tjänsten och du behöver inte ange mer information än nödvändigt. I vissa fall visas tidigare angiven och av Klarna godkänd adress till dig så snart du uppgivit din e-postadress och ditt postnummer. Den godkända adressen får endast användas i syfte att förifyllda adressuppgifterna i direkt samband med ett köp. Du kan enkelt undvika att den godkända adressen förifylls genom att välja att tillämpa en PIN-kod. Genom att slutföra köpet bekräftar du din identitet och korrekt leveransadress.

Betalning, avgifter
Klarna Checkout uppvisar de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ där så är möjligt. Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 30 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Klarna kan när som helst addera eller ta bort ett eller flera betalningsalternativ av de som erbjuds i Klarna Checkout.
När du slutför ett köp via Klarna Checkout träffar du och Klarna ett avtal där Klarna bl.a. garanterar att du inte behöver betala om du inte får dina varor. Klarna ersätter samtidigt butiken för det du handlat och övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du väljer så går din betalning därmed till att reglera den fordran Klarna har.
Du kan läsa de fullständiga villkoren för Klarna Checkout här .

§ 6 ÅTERBETALNING
Då din retur mottagits, hanterats och godkänts av oss sker återbetalningen via Klarna. Om du valt att betala med faktura rekommenderar vi att du betalar fakturan eller kontaktar Klarna för att förlänga betaltiden, för att undvika risken för onödiga påminnelseavgifter.

§ 7 Klagomål (EUs system för tvistlösning online)
Vid klagomålsärenden för onlineköp kan du lämna in ett klagomålsformulär via Europeiska kommissionens plattform för tvistlösning online. Fyll i det elektroniska formuläret så förs din anmälan vidare till oss. Du hittar mer information samt instruktioner om hur du ska gå till väga här:

http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Vi deltar inte i några tvistlösningsförfaranden inför en konsumentskiljedomstol och är inte skyldiga att göra det.

Hör gärna av dig till vår kundtjänst om du har fler frågor.via e-post, service[at]bikester.se, via vårt kontaktformulär , eller via telefon +46 850 280 395. Kundservice har öppet: Måndag till torsdag: 10.00 till 17.00, Fredagar: 10.00 till 16.00.

§ 8 Tvistlösning (EUs system för tvistlösning online)
Vi deltar inte i några tvistlösningsförfaranden inför en konsumentskiljedomstol och är inte skyldiga att göra det.

§ 9 VILLKOR FÖR RABATTKUPONGER
Följande villkor gäller för rabattkuponger, om inget annat anges. Villkoren gäller inte för presentkort som köpts i vår nätbutik.

(1) Rabattkupongerna kan endast användas i vår nätbutik. Kupongkoder kan endast lösas in via samma e-postadress som mottagit rabattkupongen. Kuponger kan inte överlåtas till tredje part. Endast en kupong per beställning kan lösas in, flera kuponger kan inte kombineras. Det är inte möjligt att få kontant utbetalning av en rabattkupong. Ränta tillämpas inte på rabattkuponger.

(2) Giltighetsperiod och lägsta ordervärde (inkl. moms, exkl. frakt och andra avgifter) meddelas i samband med kampanjen.

(3) Kupongvärdet fördelas mellan de beställda produkterna. Om enstaka produkter returneras dras ett proportionellt kupongvärde av från priset på var och en av produkterna. Är rabattkupongen kopplad till ett lägsta ordervärde måste det uppnås även om produkter returneras, annars gäller inte rabattkupongen längre. Vid retur av produkterna kan kupongbeloppet inte återbetalas och kupongen kan inte återanvändas.

(4) Rabattkuponger kan inte tillämpas på produkter från följande märken: La Sportiva, Patagonia, Yeti, Hilleberg,

Produktkategorierna e-cyklar och elscooter är också uteslutna.

Januari 2022