Cykelbutik online
Nya modeller på lagret
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

KÖPGUIDE FÖR MTB FÖR TJEJER

Antalet MTB-cyklande tjejer har ökat stadigt de senaste åren. I takt med det har också cykeltillverkarna utvecklat fler och bättre tjejmodeller. Men behöver man en specifik tjej-MTB? Både ja och nej. En ”vanlig” MTB fungerar fint för de flesta. Fördelen med att köra en tjejspecifik modell är att ramen har andra dimensioner, dvs. överröret är aningen kortare. Detta gör cykeln mer lätthanterlig. Tjej-MTBs har oftast mindre storlekar så att även kortare person kan hitta en passande ramstorlek - något som annars kan vara lite svårt.

FUNKTIONER?

Det är vanligt att cykeln kommer med en damanpassad sadel. Det gör stor skillnad för komforten och underlättar sittpositionen. Handtagen på styret är vanligtvis mindre och nättare eftersom tjejer oftast har mindre händer. Har du en vanlig MTB kan vi rekommendera att du köper till både en damanpassad sadel och mindre handtag eftersom det ökar komforten och gör att man känner sig säkrare på cykeln.

PRIS?

Du kan hitta en instegs-MTB från 4000 kr och uppåt. Har du redan cyklat lite stig kan vi rekommendera att du spenderar 10000 kr och över på en hardtail och 14000 kr och över på en heldämpad.


MTB FÖR TJEJER

MTB heldämpade FÖR TJEJER


ENKLA KNEP FÖR ATT DAMANPASSA DIN MTB

Du kan som sagt ed några enkla knep damanpassa din MTB genom att byta ut exempelvis sadel och handtag. Ett bra exempel på en sadel som är bekväm men fortfarande snygg och sportig är Terry Arteria GT. Tänk på att man kan köpa olika bredder på sadeln - det är viktigt att köpa en som passar just dina sittbensmått. Medan du är i farten kan du sätta på ett par ESI Racer's Edge handtag som är något tunnare än vanligt vilket gör att du lättare kan greppa runt styret och få bättre kontroll.