Bikester testar underställ: Craft Fuseknit Comfort

Bikester testar underställ: Craft Fuseknit Comfort

Oavsett om du cyklar, åker skidor eller vandrar så är funktionskläder något du alltid kommer att behöva. Eftersom du har understället som första lager, närmast kroppen, är det viktigt att det ger en bekväm känsla mot huden. Det är även viktigt med effektiv andningsförmåga och att det transporterar bort fukt så att du inte blir nedkyld.

Men det är inte alla märken som faktiskt håller vad de lovar. Vår medarbetare Philipp har grundligt testat både underställströjan och underställsbyxorna CRAFT Fuseknit Comfort. Philipp arbetar med att stötta vårt marknadsteam och när han inte är på jobbet ägnar han sin tid åt mountainbiking, trailrunning eller snowboardåkning, vilket gör honom till en perfekt testare av understället!


Philipp berättar med sina egna ord vad han tycker om understället: Jag brukar använda ganska simpla baslager när jag är aktiv ute i naturen. Så jag var riktigt taggad på att se hur lite mer tekniska kläder känns och hur de funkar under kyligare förhållanden. Fuseknit-serien från CRAFT utlovar sömlös design med maximal komfort utan skavande sömmar. Så, håller CRAFT vad de lovar? Vi får se!

Ett baslager för alla situationer: varmt, bekvämt och mycket funktionellt!

Första intrycket: En bra känsla!

Jag kände från första början att understället var av hög kvalitet. Allting är helt sömlöst och har en gedigen konstruktion. Tröjan är försedd med ventileringszoner under armarna. Långkalsongerna har ventileringszoner i grenen och vid baksidan av knäna. Passformen var slimmad men inte tight som många andra underställ kan vara, vilket passar mig perfekt. Storlek M var ganska lång i modellen och lämnade inga glipor där luft kan smita in, inte ens vid fartfyllda aktiviteter. Byxorna i storlek M var dock väldigt långa och passar nog bättre personer som är kring 190 cm långa. De ribbade muddarna vid ärm- och bensluten är av hög kvalitet och håller plaggen på plats. Båda plaggen låg bekvämt och lagom tight mot kroppen. Generellt så fick jag ett gott första intryck och jag gillade den stilrena designen med en diskret, men ändå sportig och avslappnad look.

Det praktiska testet: Rustad för allt Jag använde understället från CRAFT så fort jag fick tillfälle. Allt från mountainbiking till trailrunning och vandring i bergen. Under medelintensiva aktiviteter var understället otroligt bekvämt, säker passform och inget som skavde. Det vara bara under väldigt intensiva aktiviteter som till exempel tuffa mountainbike-turer som de kanske inte satt helt perfekt. Men de är inte heller gjorda för den typen av aktivitet så en tightare passform är att rekommendera om du ska köra mycket mountainbike med snabba manövreringar i hög fart. Fukthanteringen var effektiv och plaggen transporterade svetten utåt så att jag höll mig torr och varm – precis som det ska vara. I kombination med rätt mellanlager fungerade understället för ett brett spann av temperaturer. När vintersäsongen kommer igång på riktigt ska jag definitivt använda de vid snowboard- och skidåkning, speciellt tack vare det lite längre snittet på tröjan och den generösa rörelsefriheten, vilka är egenskaper som jag verkligen värdesätter i skidbacken.

Min slutsats: Underställ du kan lita på

Kort sagt: Det här är ett perfekt baslager för medelintensiva aktiviteter! För en rimlig peng får du faktiskt ett högkvalitativt hantverk med hög funktionalitet och en schyst design. CRAFT håller absolut vad de lovar. Tack vare den höga komforten använde jag även understället för avkopplande kvällar hemma i soffan. Ett riktigt funktionellt underställ för alla tillfällen.

Svensk funktion när den är som bäst

Craft är ett svenskt varumärke som specialiserat sig på kläder för uthållighetsidrotter där prestanda och komfort är avgörande för ett bra resultat. Oavsett om det är på OS eller hemma i skogen, strävar Craft efter optimal prestanda i sina kläder. I nära samarbete med elitidrottare utvecklar de ständigt nya material och tekniska lösningar.

Bikester på sociala medier

Copyright © Bikester – All rights reserved