Bikester testar Croozer Dog XL

Bikester testar Croozer Dog XL

Många hundar tycker om att springa bredvid medan husse eller matte cyklar. Men när det börjar bli varmt ute, kring 25 grader, så är det bättre att låta din hund åka med i en avsedd cykelvagn för hundar för att undvika överhettning. Vår kollega Lisa, som jobbar i content-teamet, vet allt om hundar och i synnerhet vad som är bäst för sin egen hund Frida. Tillsammans har de testat Croozer Dog XL under våren och försommaren.

Croozer Dog XL är den bästa lösningen för att ta med hunden på cykeln

Lisa Jakob

Montering

Croozer Dog XL passar hundar upp till 45 kg, vilket gör den perfekt för Frida som väger 28 kg. Vagnen är stor men förpackningen som den kom i var relativt behändig och med hjälp av den tydliga monteringsmanualen tog det bara 20 minuter att sätta ihop vagnen. Jag hade täkt att hänga på den på min elcykel men den var dessvärre inte kompatibel med stickaxel, så jag fick sätta fast den på min mountainbike med snabbkoppling istället. Nu återstod bara att övertyga Frida.

Testdags!

Det är ingen bra idé att bara stoppa in hunden i vagnen och cykla iväg. För att inte pusha din hund för mycket så krävs en viss invänjning. Croozer har tagit fram en pedagogisk video som visar hur du kan gå tillväga för att vänja din hund vid vagnen. Du kan se videon i slutet av den här sidan. Efter en vecka var Frida redo och testet kunde äntligen börja. Vi gick från korta turer i lugn trafik till tvåtimmarsturer med regelbundna pauser. Vi cyklade på cykelvägar, landsväg och i stadstrafik under varierande omständigheter. På grund av att vagnen var ganska tung så det var inte alldeles lätt att få ekipaget i rullning. När jag väl kom iväg så gick den dock stabilt och smidigt utan problem, trots att den inte har någon fjädring. Vagnen är ganska låg, vilket är bra så att hunden enkelt kan gå in och ut. Det gäller dock att vara extra försiktig vid trottoarkanter och gupp. Croozer Dog XL är bred och det är inte alldeles självklart att den går in i alla dörröppningar. Vagnen har ett tak som skyddar mot solen och flera ventilationsmöjligheter så att hunden kan sticka upp huvudet. Frida såg dock detta som invit att hoppa ut.

Utlåtande

Croozer Dog XL levde upp till mina förväntningar och Frida tyckte mycket om att åka i vagnen. Om du letar efter en cykelvagn för hundar av hög kvalitet med genomtänkta funktioner (som också kan användas som hundlåda) så är Croozer Dog XL ett utmärkt val. Den är perfekt för medellånga cykelturer och funkar bäst på platta, asfalterade vägar.

Bikester på sociala medier

Copyright © Bikester – All rights reserved