Cykelbutik online
10% Extra rabatt med koden: XMAS-10
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 750 kr 6, Cyklar 249 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR
Gaerne - kvalitet utan kompromisser
Det italienska företaget grundades år 1962 av Gaerne Ernesti Gazzola, en sann mästare inom sportskor. Idag har märket en världsomspännande popularitet med en expertis, traditionellt hantverk och de bästa materialen som gör att märket står ut. Den som letar efter innovativa cykelskor med en stor dos italiensk tradition letar på rätt ställe!

Gaerne

1 Produkt
Filter
Återställ

Färger

  • svart

Pris

kr
till
kr

Genomsnittsbetyg

  • 1
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Kategorier
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Gaerne Carbon G.Kobra Cycling Shoes Men svart
Gaerne Carbon G.Kobra Cycling Shoes Men svart svart
Gaerne
Carbon G.Kobra Cycling Shoes Men svart
3 035 kr 1 735 kr
- 1 300 kr
Fri frakt
Snabb leverans tillgänglig
  • Versioner: US 7 | EU 41

Välj bland ett stort urval av Gaerne cykelskor online på Bikester.se

Gaerne är en av de riktiga giganterna när det kommer till skomärken för cyklister. Deras skor är gjorda i Italien, är i världsklass, och det finns många cykelproffs som cyklar iförda detta märke. Det är komfort blandat med teknik som gör att världen ligger för Gaernes fötter. Med patenterade uppfinningar tar företaget ett steg in i framtiden, medan den andra foten är fast rotad i traditionellt italienskt hantverk. Gaerne är experter på skor och inte bara för cyklister som använder pedalkraft, utan även inom motorsporten, och för dem som älskar vandring. Deras tekniska sulor är en av många saker som gör varje sko till ett gediget konstverk, men de producerar även tillbehör för cykling, som också är populära bland utövarna. Gaerne cykelskor

Gaerne cykelskor

Gaerne cykelskor tillverkas i Italien och erbjuder många finesser och patenterade detaljer som har gjort företaget till vad det är idag. Skorna är konstruerade och tillverkade för dem som älskar landsvägscykling, mountainbike eller freeride-körning. All respekt för jämställdhet, men män och kvinnor är skapade med vissa anatomiska skillnader, och detta är något som Gaerne tagit fasta på. Därför är deras modeller för kvinnor speciellt utformade för att passa en kvinnofot. Det är i mellandelen av foten man finner de största anatomiska skillnaderna i jämförelse med en mansfot och därför har Gaerne riktat sitt fokus på just den delen när det gäller damskor. Oavsett om det är skor för en man eller kvinna har de vissa gemensamma drag. Tungan är utformad på så sätt att den inte halkar ner och samtidigt ger god ventilation. Det finns också olika hälkonstruktioner – en som gör att hälen inte glider runt, en som ser till att hälen hålls i rätt position, och en tredje som är en lösning där en typ av plastform som är placerad i skon gör att skorna alltid håller formen och gör foten stabil. Även när det handlar om hur man stänger skon erbjuds det unika detaljer, och här finner man en av de patenterade lösningar som Gaerne uppfunnit. Det är det så kallade "safety lock strap system" som är en slags sågtandsliknande extra spärr som håller kardborrband eller snören på plats så att de inte fladdrar i vinden. Dessa är bara några av de funktioner som Gaerne har utrustat sina skor med, som dessutom är mycket eleganta.

högteknologiska sulor

Något som gör Gaerne cykelskor så speciella är dess högteknologiska sulor. Det finns många olika sulor att välja mellan för att tillfredsställa utövarnas höga krav. Varför teknologin skiljer sig så mycket från sula till sula på de olika skorna beror på att de är konstruerade på olika sätt så att utövarna kan prestera så bra som möjligt i de olika grenarna inom idrotten. Några av de sulor som finns är:

  • Eps carbonfiber
  • Eps silver carbon
  • Evolution
  • Eps light weight full carbon
  • MTB carbon sole technology
  • MTB 2density
Alla sulor är unika och de skillnader som finns beror mycket på materialet. Sulor på Gaerne cykelskor som är anpassade för landsvägar kan vara gjorda av nylon eller kolfiber. Kolfiber har den unika egenskapen att det är ett lätt men samtidigt styvt material, vilket innebär att energin från foten överförs med kraft till pedalerna. Sulorna är samtidigt så tunna att de gör det möjligt att trampa runt på ett energieffektivt sätt. Nylon är ett ännu lättare material, men också mycket mjukare och därmed passar det i skor avsedda för landsvägscyklar. Mountainbike-sulor är ofta gjorda av en blandning av glasfiber och nylon, vilket gör dem lätta på foten men stabila för de varierande underlagen, såsom mountainbike-sporten kräver. Hur sulorna fäster på pedalerna beror på spår, mönster och dubbar. Alla modeller av cykelskor har god andningsförmåga vilket gör att svett, men också vatten, avdunstar snabbt och att foten alltid känns torr. Förutom yttersulor kan Gaerne erbjuda unika innersulor för att öka prestandan ytterligare. Till exempel en som minskar svettlukt och ökar avdunstning ytterligare, såväl som en modell som gör sulan unik på varje fot. Sulan formar sig efter din fot, vilket ökar komforten och minskar påverkan och tryck på fotens olika delar.

Accessoarer

Liksom de flesta andra företag inom cykelsporten säljer Gaerne fler produkter än bara skor. Det finns bland annat hattar, strumpor och tröjor. För att skorna ska kunna användas året runt och tåla kyla bättre kan skoöverdrag vara en klok investering. Skoöverdrag ger extra värme i minusgrader, men ger även skorna skydd från snö, salt och slask så att de håller sig fräscha längre. Naturligtvis finns det även skor som är gjorda speciellt för användning på vintern i Gaernes sortiment. Lösa sulor kan också köpas om valet faller på ett par skor som inte har de egenskaper som nämndes i föregående avsnitt. Lösa dubbar och spännen är också några av de extra tillbehör som du kan köpa till dina skor från Gaerne om det skulle saknas på de befintliga modellerna.