Cykelbutik online
Upp till 70% rabatt1
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR
Felt
Cykla snabbt med Felt
På 80-talet fick Jim Felt frågan av den kommande triathletstjärnan Johnny O’Mara om han kunde bygga honom en triathloncykel. Jim gav sig i kast med uppgiften och kunde senare presentera en cykel med maximerad aerodynamik. Felt Bicycles har sedan dess vuxit långt förbi sina triathlonrötter och omfattar idag ett komplett cykelsortiment för alla olika discipliner - vare sig du ska klättra de högsta topparna på touren, susa ned för branta stigar, cykla triathlon eller bara pendla till jobbet.

Felt

19 Produkter
Filter
Återställ

Färger

 • beige
 • grå
 • grön
 • röd
 • blå
 • vit
 • svart

Pris

kr
till
kr

Genomsnittsbetyg

 • 2
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Felt Broam 60 blå
Felt Broam 60 blå blå
Felt
Broam 60 blå
Rek. 11 395 kr 10 295 kr
 • Versioner:
Felt FX Advanced+ Disc Sram Force CX1 blå
Felt FX Advanced+ Disc Sram Force CX1 blå blå
Felt
FX Advanced+ Disc Sram Force CX1 blå
45 875 kr
 • Versioner:
Felt VR 40 blå
Felt VR 40 blå blå
Felt
VR 40 blå
16 645 kr
 • Versioner:
Felt VR Advanced Ultegra Di2 svart/röd
Felt VR Advanced Ultegra Di2 svart/röd svart/röd
Felt
VR Advanced Ultegra Di2 svart/röd
Rek. 56 535 kr 46 795 kr
 • Versioner:
Felt IA Advanced Ultegra beige
Felt IA Advanced Ultegra beige beige
Felt
IA Advanced Ultegra beige
Rek. 55 525 kr 52 895 kr
 • Versioner:
Felt FR Advanced 105 grå
Felt FR Advanced 105 grå grå
Felt
FR Advanced 105 grå
27 755 kr
 • Versioner:
Felt VR Performance 105 svart
Felt VR Performance 105 svart svart
Felt
VR Performance 105 svart
27 755 kr
 • Versioner:
Felt FR Advanced Ultegra Di2 blå
Felt FR Advanced Ultegra Di2 blå blå
Felt
FR Advanced Ultegra Di2 blå
56 535 kr
 • Versioner:
Felt FR 30 grön
Felt FR 30 grön grön
Felt
FR 30 grön
18 155 kr
 • Versioner:
Felt IA Advanced Rim 105 svart
Felt IA Advanced Rim 105 svart svart
Felt
IA Advanced Rim 105 svart
32 295 kr
 • Versioner:
Felt IA Advanced Ultegra Di2 vit
Felt IA Advanced Ultegra Di2 vit vit
Felt
IA Advanced Ultegra Di2 vit
69 665 kr
 • Versioner:
Felt FR Advanced Ultegra grön
Felt FR Advanced Ultegra grön grön
Felt
FR Advanced Ultegra grön
42 395 kr
 • Versioner:
Felt VR Performance Ultegra blå
Felt VR Performance Ultegra blå blå
Felt
VR Performance Ultegra blå
40 375 kr
 • Versioner:
Felt IA Advanced 105 grå
Felt IA Advanced 105 grå grå
Felt
IA Advanced 105 grå
40 375 kr
 • Versioner:
Felt AR Advanced Disc Ultegra vit
Felt AR Advanced Disc Ultegra vit vit
Felt
AR Advanced Disc Ultegra vit
54 515 kr
 • Versioner:
Felt AR Advanced Disc Ultegra Di2 blå
Felt AR Advanced Disc Ultegra Di2 blå blå
Felt
AR Advanced Disc Ultegra Di2 blå
Rek. 70 675 kr 67 645 kr
 • Versioner:
Felt IA Advanced Force eTap AXS svart
Felt IA Advanced Force eTap AXS svart svart
Felt
IA Advanced Force eTap AXS svart
79 765 kr
 • Versioner:
Felt B Performance Ultegra grå
Felt B Performance Ultegra grå grå
Felt
B Performance Ultegra grå
27 245 kr
 • Versioner:
Felt AR Advanced Disc 105 svart
Felt AR Advanced Disc 105 svart svart
Felt
AR Advanced Disc 105 svart
38 355 kr
 • Versioner:

Felt bikes billigt online hos Bikester.se

Felt bikes är ett amerikanskt företag som funnits på marknaden i över tjugo år. De är kända för deras cyklar som har rykte om sig att vara några av de allra bästa som finns på marknaden. Ett av Felt bikes motton är att inte vara det största företaget på marknaden men att de ska vara det bästa. Felt bikes har många elitcyklister i sitt stall som haft stora framgångar på sina cyklar. De tillverkar cyklar för alla discipliner och de finns för både vuxna och barn. Förutom cyklar tillverkar företaget även kläder, accessoarer och tillbehör så länge det handlar om produkter inom cykling.

Historia

Felt bikes grundades av Jim Felt som ville utveckla de befintliga cyklarna som användes inom triathlon och utöka deras prestanda. Det första han såg över var hur han kunde påverka hur cyklisten satt och ändra positionen för att på så sätt få fram den aerodynamiska effekten på allra bästa sätt. Efter att ha hittat lösningen kom snart även framgångarna och flera idrottsmän ville att Felt skulle tillverka cyklar till dem också. Idag tillverkar företaget cyklar inom alla discipliner och målet är självklart att de ska vara bäst i världen. Felt bikes har några ledord vilka är designa, utveckla samt leverera. Med design vill Felt bikes kunna ta vara på kunskapen hos världseliten och kombinera den bästa teknologin med moderna material för att kunna skapa den bästa cykeln. Felt bikes utvecklar kontinuerligt sina cyklar och lär sig av tidigare modeller för att justera detaljer för att nå ett ännu bättre resultat. Med leverans menar de deras motto, bästa cyklarna som marknaden erbjuder, alltså inte det mest säljande företaget men det som producerar det allra bästa. Det är inte bara cyklar som Felt bikes förbättrar utan även tekniken som framställer dem. Företaget har tagit fram egna processer när det gäller tillverkning som heter Dynamic Monocoque och InsideOut vilket resulterar i unika cyklar. Felt Bikes Online

Felt bikes cyklar

Det som började med en triathlon cykel har utvecklat sig till att omfatta alla olika cykelmodeller. Felt bikes cyklar är unika på marknaden tack vare olika tekniker och deras uppfinningsrikedom. Deras ”inside out” teknik vid tillverkningen innebär att cyklarna placeras i en specialdesignad gjutform för att på så sätt undvika onödiga överskottsprodukter vid tillverkningen. Cykelramarna blir ihåliga och helt rena från rester och på så sätt minskas även vikten, vilken i sin tur genererar extremt viktiga sekunder under en etapp. Dynamic Monocoque är hur materialet behandlas under tillverkning. Beroende vilken disciplin cykeln används till kan de mixa de olika materialen för att på sätt anpassa cykeln efter ändamål. De cyklar som tillverkas i kolfiber börjar alltså med ett ark av enkelriktade fibrer som sedan blandas efter tillverkningsprocess. På grund av denna tillverkning kan materialbeskrivningen på cyklarna ibland vara angett som UHC, vilket står för Ultra hybrid Carbon. Det finns tre varianter av UHC, det är:

 • UHC Performance
 • UHC Advanced
 • UHC Ultimate + Nano
Lite kortfattat förklarat så är Ultimate+Nano det lättaste materialet som finns på marknaden utan att vara skört. Advanced är även det, ett lätt material som lämpar sig väl till racingcyklar. Advanced är en oerhört tålig kolfiberblandning som är helt oöverträffabar i styrka. En annan detalj på cyklar som Felt bikes är kända för är det så kallade “Bayonet Steering System”. De är inne på den tredje generationen av detta styre nu och utveckling har gjort detta styre till det mest exakta men det är även snabbt och aerodynamiskt. En av de patenterade uppfinningarna är deras equilink, vilket är ett slags fjädringssystem. Felt bikes ligger långt fram i tekniken och arbetar kontinuerligt för att förnya och förbättra cyklarna. Det finns många olika modeller som alla är välanpassade med de tekniker som krävs inom just den cykeldisciplinen.

Tillbehör och accessoarer

Felt bikes säljer inte bara cyklar utan även kläder vilka är anpassade för just cykling. Det finns ett brett utbud att välja bland. Det finns t-tröjor som är gjorda i 100 % bomull till BMX-åkaren och tävlingströjor som inte fladdrar i vinden för de som gillar fartgrenarna. Kepsar, jackor och shorts är bara några av de kläder som finns, både för damer och herrar. Cykelväskor och andra accessoarer finns också till försäljning. Utöver kläder och hela cyklar säljer Felt bikes även reservdelar och lösa artiklar till cyklarna. Om någon del på cykeln skadas kan den lätt bytas ut istället för att köpa en helt ny cykel. Till exempel, är deras cykelsadlar är enkla att byta, de väger lite samtidigt som de är gjorda i lättskött läder. Att bygga sin egna unika cykel är också möjligt genom att välja de komponenter som passar det egna önskemålet. En specialdesignad verktygslåda med alla de verktyg och delar som krävs för att alltid vara välutrustad för en tur off road. Oavsett om det gäller hela cykeln, beståndsdelar, kläder eller accessoarer så har Felt bikes tillverkat dem för att de ska passa den krävande cykelsporten. De är utvecklade för att tåla tuffa miljöer och väderförhållanden samtidigt som de ska vara bekväma för cyklisten och med 20 år på marknaden har Felt bikes fått en djup kunskap om vad som krävs.