Cykelbutik online
Lagerrensning – upp till 80 %1 rabatt
FRI RETUR
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

ELCYKELMÄRKEN

Elcyklar gör oss mer mobila än tidigare och hjälper oss att klara av längre avstånd med två hjul. Hos oss hittar du ett stort utbud av de senaste elcykelmodellerna från några av världens mest kända märken. Du hittar allt från el-MTBs till elcitycyklar, men också trekkingcyklar, racercyklar och gravelcyklar med motorhjälp. En del har mittmotor, andra har bakhjulsmotor. Några batterier är snyggt integrerade i ramen, och andra är lätta att identifiera vid pakethållaren. Oavsett kategori eller prisklass hittar du enkelt en elcykel i din smak hos oss.

Våra elcykeltillverkare

Bianchi – för den rätta boosten

Elcyklar från det traditionella, italienska märket Bianchi ger dig den extra hjälpen du önskar för varje cykeltur. Med elracercyklar från Aria- och Impulso-serien kan du ta dig an stigningarna utan problem, oavsett hur branta de är. el-Impulso finns dessutom i en gravel- och en touringversion.
Bianchi har därutöver flera rutinerade arbetshästar i sitt sortiment. I serierna e-Omnia och t-Tronik döljer sig ett stort utbud av el-MTBs – både som hardtails och som heldämpade versioner. Glider du hellre runt i stadsmijö? Inga problem, Omnia och Tronik bjussar på cyklar redo för stadsbruk.

Cube – ren cykelglädje med hybridcyklar

Cube erbjuder över 100 olika elcyklar som alla är utrustade med premiummotorer från Bosch, och känns igen på "hybrid" i modellnamnet. Reaction Hybrid är en hardtail el-MTB, och Stereo Hybrid är en heldämpad elcykel. En del har 120 mm fjädring, och andra klassas som enduro med 160 mm fjädring.
Inom stads- och touringsegementet finns modeller med härligt låg ram såsom Ella och Supreme Hybrid, men också mer äventyrliga elcyklar vid namn Kathmandu, Touring och Nuride Hybrid. Givetvis har Cube ett lager med kompakta, hopfällbara last-elcyklar och ett gäng e-pedelecs i sitt sortiment. För de små äventyrarna är Hybrid Rookie det givna valet.

Diamant – tradition möter moderna cykelmotorer

Ett märke med stark känsla av tradition, vilket är givet då Diamant börjar sin cykelhistoria redan år 1885. Givetvis hänger Diamant med i utvecklingen och erbjuder även dem elcyklar i sitt sortiment. Alla elcyklar från Diamant har kraftfulla Bosch-motorer och ett ”+” i namnet vilket vittnar om den extra kraft du får.
Välj bland eltouringcyklar som den mångsidiga Aurus+, eller lättviktare i form av Zing+, Mandara+ och Opal+ som är specifikt designade för långa sträckor tack vare deras Range Boost. För dig som gillar stadsmiljöer finns Beryll+, Turmalin+ och Juna+ som alla bjuder på härlig retrodesign, och som är designade med fokus på komfort och säkerhet. Letar du efter en S-pedelecs håller du ögonen öppna efter Zouma+-modellerna som ger dig en fart på hela 45 km/h.

e-bike manufaktur – mobilitet av premiumkvalitet

Cykelmärket från Oldenburg i Tyskland har lagt allt sitt fokus på högkvalitativa elcyklar. Batterier med hög prestanda är integrerade i ramen för en snyggare och renare design, men elcyklarna är fullpackade av energi tack vara det starka Bosch Performance Line-drivsystemet.
SUV-elcyklarna imponerar med sin smidighet, lämplighet i vardagens alla bestyr och stora mångsidighet. Stadselcyklarna å sin sida är kraftfulla och bjuder på komfort för den som allra mest rör sig i urbana miljöer. Gillar du många timmar i sadeln har e-bike manufaktur touring pedelecs-cyklar, och för den som gärna utforskar omgivningarna under helgen finner en eltrekkingcykel med samma prestanda och kvalité.

FOCUS – modeller för alla

Det tyska märket FOCUS har elcyklar för grusvägar, stadsmiljöer och cykelresor. Och oavsett om du väljer en el-MTB som är heldämpad eller hardtail, en touring- eller stadscykel, kommer cykeln ha en kraftfull motor som ger dig extra hjälp när det går uppför och när sträckorna blir långa.
El-mountainbikes har ofta som minst ett Performance CX Gen. 4-system från Bosch, eller den beprövade Shimano Steps EP8-motorn. På märkets elracercyklar får du istället hjälp av Fazua Evation motor- och batterienhet som är stilfullt integrerad i ramen. FOCUS kallar sina elcyklar ”the SQUARED (High Two) Experience” eftersom de låter dig uppleva mer med samma mängd ansträngning.

Ghost "head off, motor on"

Det bayerska märket Ghost är känt för sina banbrytande mountainbikes som kombinerar innovation med beprövad teknik. Tillsammans med kraftfulla motorer från Bosch och Yamaha och fullt integrerade batterier får du allt du kan önska, oavsett om du väljer en el-MTB med hardtail eller en som är heldämpad i form av all mountain eller enduro.
I Ghosts portfolio hittar du också fullt utrustade elstadscyklar för vardagsbestyren, och eltouringcyklar för längre äventyr. Oavsett önskemål eller behov, hittar du enkelt en elcykel från Ghost som blivit tillverkad med fokus på varje liten detalj.

HAIBIKE – el-MTBs av högsta kvalitet

HAIBIKE grundades år 1995 i tyska Schweinfurt och lanserade år 2010 den "första" el-MTBn, EQ XDURO. Märket var också med att starta en helt ny typ av cykling – ”ePerformance”. Förutom sina innovativa, elektriska mountainbikes erbjuder HAIBIKE dessutom högkvalitativa eltouringcyklar, s-pedelecs och elcyklar för barn.
Förutom de beprövade Bosch Gen 4- och Yamaha PW-X2-motorerna använder märket också det specialutvecklade HAIBIKE FLYON-systemet. Här kombinerar HAIBIKE snygg, kompakt design, och fullt integrerade komponenter, med en av de mest kraftfulla motorerna på marknaden.

Kalkhoff – elcyklar till vardags

Kalkhoff grundades i Cloppenburg i Tyskland år 1919, och har alltid imponerat med pålitliga cyklar för fritid- och vardagsbruk. Den första serietillverkade elcykeln från Kalkhoff lanserades år 2007, och idag kan du se hur alla elcykar från Kalkhoff bär bokstaven ”B” i namnet. Något som hänvisar till de Bosch-motorer som är installerade i cyklarna.
Kalkhoff delar in sina elcyklar i stad, trekking och allroad, och de kollektionerna bär namnen Image, Endeavour och Entice. Det finns därmed en elcykel för urbana och rurala miljöer, och för asfalt och grusväg. Det tyska märket har dessutom mångsidiga SUV-elcyklar redo för utmaningar, och S-pedelecs för snabbare hastigheter.

Koga – nederländsk kvalitet

Sedan år 1974 har Koga erbjudit förstklassiga cyklar som är designade och handgjorda i Heerenveen, i Nederländerna. Tanken bakom alla Koga-cyklar är en kombination av sportighet, komfort och exklusiv design med perfekt yrkesskicklighet. Deras höga krav gäller naturligtvis även för märkets elcyklar, som också de blir kontrollerade i företagets testcenter.
Den elektriska pedalassistansen för stads-, trekking- och touringcyklarna kommer från en pålitlig Bosch-motor eller ION-teknik utvecklad i Nederländerna. En motor som är stiligt integrerad och gömt i bakhjulsnavet.

Kona – MTB på ett helt nytt sätt

Mountainbikeexperterna på Kona gör ingen besviken med sina elcyklar. Cyklar som ser till att varje backe och trixig stig är inom räckhåll, detta med hjälp av pålitliga Shimano-motorer som har justerbar assistansnivå.
Spanar vi närmare på Kona Remote-modellerna är de designade för ett brett användningsområde – allt från all mountain till enduro. Elcykelversionerna av de populära Kona-modellerna El Kahuna, Dew och Libre erbjuder samma roliga körupplevelse som deras motorlösa motsvarigheter, men med extra kraft för pendling och terrängcykling.

Kreidler – för varje dag, på alla sätt

Det traditionella, tyska märket från Oldenburg utför alla viktiga produktionsprocesser för sina cyklar och elcyklar i hemlandet. Det gäller utveckling, design, produktion och kvalitetssäkring. Resultatet är robusta, pålitliga och snygga stads-, trekking- och SUV-elcyklar för vardag och fritid.
Bosch-systemen med kraftfull motor ger fullständig kontroll och extra dragkraft. Det interna SECCON-konceptet för säker cykling bygger på fyra pelare – möjligheten att se och att synas, säkra inbromsningar och pålitlig säkerhet överlag.

Lapierre – elcyklar för upptäcksfärder

Med sina elcyklar vill Lapierre göra det möjligt för dig att upptäcka nya platser och tänja på dina gränser. Märket erbjuder därför cyklar med kraftfull motorassistans från Bosch Performance, Fazua eller Yamaha för dina fjäll-, landsvägs-, trekking- eller stadsresor. Och med el-MTBs i form av e-Zesty och Overvolt blir uppförsbackarna lika härliga som nedförsbackarna.
Varje elcykel från Lapierre är designad för mångsidighet, och för att vara rolig att cykla på så att du kan sitta i sadeln så länge och långt som möjligt. Och glöm inte barnen! Med elcyklar för barn kan även de små hålla jämna steg med de stora.

Orbea – eleganta och sportiga elcyklar

Detta väletablerade märke från Baskien har sysslat med proffscykling i flera år och erbjuder stads-, trekking- och SUV-cyklar av hög kvalitet. De har dessutom dragit sitt strå till stacken vad gäller utvecklingen av elcyklar med fokus på design och innovation.
Orbea utvecklade exempelvis landsvägscykeln Gain med en minimalistisk stil och deras ”Enough Energy”-koncept. Ett koncept som inkluderar ett smidigt drivsystem integrerat i det bakre navet, och som fungerar felfritt utan att göra dig besviken. De erbjuder också ett brett utbud av terrängcyklar, från hardtail till enduro och trail. Alla utrustade med Bosch Performance-motorer med ett fokus på att öka komforten i din cykling, och att utöka sträckan du cyklar på.

Ortler – mångsidiga elcyklar för urban el-mobilitet

Ortler vill göra din pendling enklare och ge dig chans till mer rörelse i det dagliga livet. Alla elcyklar är utrustade med lampor, stänkskärmar och pakethållare för vardagsbruk. De har dessutom en tidlös design och är utrustade med pålitliga Bosch-motorer.
Cyklarna är utvecklade i Tyskland med noggrant genomtänkta detaljer så att du kan ta med matkassarna eller barnen på turen. Och för den som ofta och gärna fraktar prylar med hjälp av cykel kommer el-lastcykeln CPNHGN till stor användning. Om du istället är den som gärna spenderar tid utanför städerna ska du slänga ett öga på Ortlers eltouringcykel Montana.

PROPHETE – elcyklar för allt och alla

Det tyska märket PROPHETE är en av marknadsledarna inom cykelvärlden, men de samarbetar också ofta och gärna tillsammans med andra cykelmärken. De har allt från elstadscyklar med fokus på komfort, till praktiska elcyklar redo för distanser. Därtill mångsidiga SUV-elcyklar, eltrekkingcyklar och elmountainbikes. Något för alla helt enkelt.
PROPHETE har elcyklar för den inbitna cyklisten och för den som just börjat utforska möjligheterna med två hjul. Motorerna kommer från AEG eller Blaupunk, och oavsett driften på motorn, och om batteriet är externt placerat eller integrerat i ramen, finns en elcykel för alla behov och ändamål. Tips från coachen: Med PROPHTE-appen upptäcker du snart än mer möjligheter med din elcykel.

Rabeneick – “less is more”

Rabeneick, ett cykelmärke som grundades år 1930 i Bielefeld i Tyskland, förblir trogen i sina puristiska principer när de lanserar sitt elcykelsortiment. Också elcyklarna är därför snygga och minimalistiska i sin design, och imponerande lätta.
Spanar vi närmare på elstadscyklarna i Singlespeed-modell ser vi hur de har remdrift från Gates, och de sportiga eltrekkingcyklarna är utrustade med växelförare. Gemensamt har de både integrerade batterier i nedre ramröret och Bafang-motorer i baknavet, vilka båda är praktiskt taget osynliga. Smarta tips: Stänger du av motorn går cykeln som en "vanlig" cykel tack vare den integrerade frikransen, och i My Bike-appen får du alla verktyg du behöver för en mer komfortabel upplevelse med din elcykel.

Raymon – elcyklar för terräng och stadsliv

Hos R Raymon, som grundades år 2017 av Susi & Felix Puello, blir cyklar designade och tillverkade med verklig passion. Varumärket tillhör Pierer Mobility AG.
Inom terrängsektorn erbjuder R Raymon hela utbudet av mountainbikes, med eller utan kraftfulla Yamaha-drivna motorer. Från trail till all mountain, trekking eller till och med gravel – de har helt enkelt en elcykel för alla tillfällen! Den lätta AirRay 12.0 fick det tyska designpriset år 2022. Även praktiska och motoriserade stadscyklar med Gates-remdrift och touringhjul finns i R Raymon-portfolion.

Santa Cruz – tuffa el-MTBs

Santa Cruz lever och andas mountainbike. Förutom de ikoniska (motorlösa) MTB:arna vi förknippar med varumärket, gör de även elektriska, heldämpade mountainbikes för de mest krävande stigarna.
Deras Bullit och Heckler el-MTB:s är designade för tuff enduro- och downhill-åkning och gjorda av kolfiber som Santa Cruz producerar i Kalifornien. Beroende på ramstorleken är E-MTB:erna utrustade med samma storlek eller blandade hjuluppsättningar för att erbjuda stabilitet och smidighet på stigen. För att hjälpa dig att klättra ännu högre kombinerar de lätta och kraftfulla Shimano EP8-motorer med batterier med hög kapacitet.

Serious -ly – solida elcyklar för enastående upplevelser

Serious sportiga och mångsidiga varumärkesdesign återspeglas också i deras elcyklar. Skynda dig genom staden med lätthet, eller få ut det mesta av MTB-stigarna med deras kraftfulla Bear Rock. Serious elcyklar är utrustade med pålitliga och kraftfulla Bosch-motorer, och har allt du behöver för både stads- och terrängbruk – från pålitlig belysning till skärmar som skyddar mot vattenstänk.

tern – hopfällbara, kompakta och motoriserade elcyklar

Tern vill förändra människors sätt att ta sig runt. Märket (som har fått sitt namn från en fågel som flyger extremt långa sträckor) tillverkar kompakta, hopfällbara cyklar med Bosch-motorer. Deras elcyklar gör att du kan röra dig smidigt och säkert genom stadstrafiken, och utan problem får med dig extra packning på pakethållaren.
Tack vare den smarta hopfällbara funktionen kan du fälla ihop en tern-cykel på nolltid – så att du enkelt kan lägga den i bagageutrymmet på bilen eller ta den med i kollektivtrafiken. Med en tern-cykel upptäcker du snart helt nya möjligheter för att transportera både dig och dina prylar i stadsmiljö.

Vermont – vardagscyklar med extra motor

Det tyska märket Vermont har city-, touring- och barncyklar som är kända för att erbjuda både tillförlitlighet och rimliga priser. För att kunna erbjuda detta är företaget beroende av direktförsäljning, samarbetar med erfarna partners och använder märkesdelar.
För pendling och cykling i vardagen är deras populära Vermont Jersey nu också tillgänglig med motor. Ett drivsystem från Samsung ger dig fart upp till 25 km/h och låter dig välja hastighet med fem olika lägen – perfekt för att göra cykelresor i vardagen och på fritiden ännu enklare.

Winora mobilitet för alla

Winora grundades för över 100 år sedan av Engelbert Wiener i Tyskland. Han tillverkade de första cyklarna för hand till sina döttrar eftersom masstillverkade cyklar för barn inte fanns på den tiden. Företagets motto – ”Mobility for all” – gäller än idag.
Märkets elcyklar använder modern teknik för att göra mobiliteten enklare på stads-, touring- och lastcyklar, där elcyklarna är utrustade med motorer från Yamaha och Bosch. Och precis som med de motorlösa kollektionerna hos Winora erbjuder elcyklarna tillförlitlighet och hög kvalitet till ett rimligt pris, och tidlös design och enkelhet att använda för dagligt bruk.