Cykelbutik online
Allt för resan till jobbet
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 899 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

ELECTRIFYING!

De rullar rätt tyst runt på gatorna och gångtrafikanterna får stora ögon och får hoppa undan när de swishar förbi. Skämt åsido, elscooters blir bara mer och mer populärt och är uppenbarligen mer än bara en fluga. Det är ett smidigt sätt att ta sig fram och i en era av dieselskandaler, föroreningar och trafikkaos så är det dags att tänka över hur vi tar oss runt. Elfordon är framtiden – speciellt om de är så roliga som elscooters!


SHÅLL DET RENT

Nu för tiden är en klimatmedveten livsstil viktigare än någonsin. Klimatförändringar och växande utsläpp ger oss nya utmaningar världen över. Därför, är en lösning ett måste, speciellt i våra storstäder.

Men det finns hopp. Förutom cyklar och elcyklar, så kommer det många smarta alternativ på marknaden som spelar en viktig roll i transformeringen för att minska avgasutsläppen. Elscooters är ett bra exempel – Rolig och avgasfria turer genom stan. Hållbart och flexibelt!

STRESSFRI URBAN MOBILITET

Det råder inga tvivel:Elscooters är kul! Du kan rent ordagrant glida omkring på dem – och undvika irriterande trafikköer och illaluktande avgaser samtidigt som du anländer till din destination utan att vara genomsvett. Beroende på batterikapacitet kan de ta dig så långt som 20 km; perfekt för när du ska till jobbet eller hälsa på hos vänner. Och batteriet kan laddas i alla vanliga uttag.

Dessa praktiska fordon kan också oftast fällas ihop genom ett knapptryck. Perfekt för pendlare som vill ta med sin elscooter på tåget, bussen eller tunnelbanan. De är också perfekta för att upptäcka närområdet när du är på semester. Hopfälld får de plats i de minsta av bagageutrymmen.


HUR DE FUNKAR

Att köra dessa maskiner kunde inte vara lättare. Gå på, sätt på och aktivera motorn och så är du igång! Har du någonsin åkt på en icke eldriven sparkcykel? I så fall kommer du känna dig hemma på en elscooter. Om inte, så va inte orolig – tack vare den intuitiva hanteringen kommer du att lära dig på bara några sekunder.

De kan komma upp i hastigheter på 20 km/h, så de behöver inte gömma sig i skuggorna av cyklar eller elcyklar. Med en förvånansvärt bra acceleration så kommer du snart glida runt med ett leende på läpparna. En sak är säker: Att promenera kommer snart kännas riktigt tråkigt i jämförelse!

BRA BROMSAR ÄR A OCH O

När du e ute och åker på din elscooter så är bra bromsförmåga ett absolut måste. Typen av bromssystem beror på tillverkaren. Det är alltid bra att ha en kombination av två bromsar så att du alltid är säker på att du kan stanna när du behöver. De vanligaste kombinationerna är en motorbroms tillsammans med antingen en v-broms som finns på många cyklar eller en fotbroms på bakdäcket som finns på många sparkcyklar.

De flesta elscooters har den vanliga teknologin men några tillverkare har kommit med några imponerande nya teknologier. Till exempel CITYBUG som använder sig av ett nytt ”Push & Pull” -system där du accelererar genom att trycka styret framåt och bromsar genom att dra det bakåt.

För att få en avslappnad och skön tur så rekommenderar vi elscooters med ”cruise control” och anti-lås-bromsar. Vissa modeller har extrafunktioner som lampor, hastighetsmätare, tuta, ringklocka, stötdämpare, smartphone-appar och extrabatterier.


SCI-FI? NJA, MEN NÄSTAN!

ELscooters är inte de enda eldrivna fordonen som ökat i popularitet just nu. Hoverboards har varit populärt bland ungdomarna ett tag nu och tillverkare som Segway har vänt upp och ner på marknaden med futuristiska transportmedel som deras el-rullskridskor. De visar att allt är möjligt i dagsläget. Tillbaka till framtiden, eller hur?


VAR SMART

Viktigt att notera är att samma regler som gäller för cykel, gäller för elscooters. Under 15 = hjälmtvång och fordonet måste vara utrustad med lyse fram och bak samt en ringklocka. Oavsett hur kul det än är med elscooters, måste du alltid ha säkerheten i första hand. Se till att ha bra uppsikt långt fram i färdbanan. Om du tar följande i beaktning så kommer ingenting att stå i vägen för en bekymmerslös åkning:

Använd alltid hjälm:
Inga ursäkter – använd hjälm! Alla som ger sig ut i trafiken utan hjälm tar sitt liv i egna händer.

Håll dig på cykelvägen:
Om möjligt bör du hålla dig på cykelvägen alternativt vägen, så länge det är slätt som asfalt. Elscooters är inte riktigt anpassade för off road körning (än).

Hur får du köra?
Håll koll på vilka regler som gäller i landet du kör i. Det diffar lite från olika länder så se till att läs på om du ska utomlands. Här gäller som tidigare nämnt samma regler som för cykel, vilket till exempel betyder att du inte får köra på trottoaren.

Försäkra dig:
Om du använder din elscooter på allmänna platser, rekommenderar vi starkt att du har en olycksfallsförsäkring. Utan det kan minsta lilla olycka bli en dyr affär.


NÅGRA ANLEDNINGAR TILL VARFÖR VI ÄLSKAR ELSCOOTERS.

  • Helt stress- och utsläppsfri
  • Ett bra alternativ till bil
  • Obegränsad körglädje
  • Lätt att använda
  • Lätt att transportera
  • Tystgående
  • Lätt att parkera