Cykelbutik online
Upp till -60 %* på utvalda cyklar
30 DAGARS ÖPPET KÖP, FRI RETUR
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR
Cruisers
Cruisers - Retro stadscykling
Cruisers är egentligen raka motsatsen till snabba racerinspirerade cyklar. Cruiser är precis som namnet avslöjar till för att "cruisa" runt stan med. De är snygga med retroinspirerad design och har ett högt styre och en bekvämt avslappnad cykelposition. Däcken är ofta något bredare än normalt vilket gör att de minskar vibrationer från vägen. Det är bara att välja en färg som faller dig i smaken!

Cruisers

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Köp Cruiser cykel till bra pris på bikester.se

Cruiser är en typ av cykel som har kommit på snabb frammarsch i Sverige och i andra delar av Europa. Cruisers är inte en supersnabba cyklar som du använder för träning eller något sådant utan tanken med cruiser är istället att man ska ta sig fram på ett bekvämt sätt. Man har en tillbakalutad ställning, bekväm sadel och ett styre i en vinkel som gör att du inte behöver sträcka dig framåt. Men en cruiser är inte bara en glidarcykel. En cruiser kan faktiskt vara en väldigt effektiv cykel som klarar av underlag där andra cyklar har problem. Till exempel finns det speciella cruisers som är bra för strandcykling. Cruiser cykel

Cruisers – populära i USA

Det är ingen tvekan om att cruiser är en av de bästa cyklarna som finns på marknaden. I alla fall för ett visst segment av cyklister. De så kallade glidarna. För dem är det bara att snabbt bestämma vilken cruiser som de ska välja. Det finns nämligen en del cruisers att välja på Bikester. Det kanske är din plan att se cool ut när du sitter i cykelsadeln? Då är en cruiser det självklara valet. Cool och avslappnad är nyckelord när man talar om cruisers. Du har kanske kompisar som talar sig varmt om andra cyklar men om du har en cruiser så kommer vännerna skockas omkring dig och snabbt vilja haka på trenden. För dig som är ute efter amerikanska vibbar så är en cruiser också ett perfekt val. När du har en cruiser formligen stinker du Amerika och allt vad det innebär. Så det är faktiskt inte mycket att tveka på om det är den amerikanska typen som du vill profilera dig som. En speciell typ av cruiser är Beach cruiser. Dessa har extra breda hjul och däck och med den kan du glida fram på stranden och i realtid känna hur du blir en favorit både bland vännerna och bland främlingar som du passerar med din cruiser.

Cruiser – ett bra köp

Det är en bra affär att skaffa en cruiser. Cruisers har en väldigt robust ram som verkar kunna stå emot vad som helst. Det är inga problem att lämna cykeln ute under en vinter för den kommer inte förstöras eller rosta sönder i första laget. För en del blir det en nostalgisk upplevelse att ha en cruiser. Det kan påminna mycket om din första BMX faktiskt. Eller någon annan cykel som likt en cruiser har en lite mer tillbakalutad ställning. Det är nämligen så att man instinktivt cyklar på ett visst sätt när man hamnar på en cruiser. Kanske kan du nästan bli en karikatyr av nån sorts beach cruiser. Inget fel med det, det är bara att anamma hela den kaliforniska livsstilen. Det finns en mängd olika typer av cruisers. Nedan listas några av dem:

  • Beach cruiser
  • Stretchcruiser
  • Chopper
  • Lowrider
  • Softcruiser
En stretch cruiser är som en vanlig cruiser men som är mer utdragen och alltså kan du glida ännu mer effektivt. Man kan stretch cruisers och komma riktigt nära marken när man cyklar. Det finns en annan typ av cruiser som kallas chopper. Denna ska se så mycket som möjligt ut som en riktig motorcykel. Alltså ännu bredare däck och ett styre som är väldigt stort och i sirliga former.