Cykelbutik online
Festliga priser med upp till 70 %¹ rabatt
30 DAGARS ÖPPET KÖP, FRI RETUR
Fri frakt över 900 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR
Racercyklar för kvinnor
Racercyklar för kvinnor - små detaljer som gör stor skillnad
Allt fler kvinnor cyklar racer vilket också lett till att allt fler cykeltillverkar producerar racercyklar som är specialanpassade för kvinnor. Kvinnor och män ställer i stort sett samma krav på en cykel så att "vanliga" racercyklar fungerar i många fall bra för båda könen. Men det finns fördelar med att välja en racer som är specifikt anpassad för den kvinnliga anatomin. De har ofta en lite annorlunda ramgeometri, smalare styre och specialanpassad sadel som optimerar sittpositionen på cykeln. De går också ofta ner lägre i storlekarna och kommer i andra färger och med en annan design.

Damspecifika Racercyklar

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Köp Racercykel, dam på bikester.se

För dig som är dam har vi självklart också Racercyklar. Utbudet är inte riktigt lika stort men det finns en hel del att välja på om du som är tjej vill bli mer seriös med din cykling. I kategorin Racercykel dam hittar du cyklar som är speciellt utformade för de speciella krav som många kvinnor har på racercyklar. Faktum är att det för det mesta inte skiljer så mycket på en racercykel dam och en som är gjord för herrar. Ramen på de cyklar som säljs på bikester.se i denna kategori har samma diamantformade ram som herr modellerna har. Detta beror på att denna form har bättre vridstyvhet än en dam modell. Man kan faktiskt märka skillnaden ganska tydligt när man gör A – B test av dessa ramtyper. Man får bra mycket bättre ”driv” med en herr-racer jämfört med en racercykel med ”dam-ram.” Därför väljer många att istället för att köpa en speciell dam-racercykel så köper man en lite mindre storlek av en herr-modell. 26” är en vanlig storlek för damer men på senare tid har även ramar som är lite mindre som ändå huserar större hjul blivit allt vanligare bland cyklister. Ett problem med detta är dock att hjulen ibland kommer för nära fötterna och vid skarpare svängar kan hjulet slå emot fötterna, vilket såklart kan vara både irriterande och till och med farligt för en cyklist. Välj därför en dam-racercykel som inte har detta problemet. Enligt en undersökning som gjordes 2008 är svenska män mellan 20 och 29 år i genomsnitt 181,5 cm långa medan kvinnor är 166,8 cm. Denna skillnad på ca 15 cm gör såklart att män och kvinnor generellt inte kan använda samma ram. Det blir nämligen ansträngande att behöva sträcka sig efter styret i längden. Och vice versa, en man får svårt att cykla i en ”strömlinjeformad” ställning om man sitter i en för liten ram med en racercykel dam eftersom han inte kan luta sig framåt tillräckligt mycket. I extrema fall kan det till och med vara svårt att cykla eftersom man slår i knäna i styret och ramen är för liten. Eftersom tjejer generellt är kortare än män väljer de ibland att köpa en juniorcykel men nedan kommer vi beskriva en modell inom racercykel dam kategorin som är gjord just för kvinnors behov. Nedan finns länkar till andra racercyklar som inte är för dam. Eftersom tjejer, damer och kvinnor ofta utan problem kan använda ”vanliga” racercyklar så är det absolut inget att tveka på. Kolla runt även bland andra modeller inom racercykel-segmentet.

Racercykel dam

En racercykel som är speciellt utformad för dam-cyklister

Den produkt som i skrivande stund säljer bäst inom racercykel dam kategorin på bikester är Corratec Dolomiti Racercykel Dam 105 Comp Miss C vit. Anledningarna till att den är så populär är många. Är det för att ramen är gjord i ett överlägset material? Är priset på denna dam racercykel helt enkelt oemotståndligt? Är antalet växlar ultimat för en motionscyklist som vill kunna hitta den perfekta kadensen? Ramen, som ju är cykeln kärna är på denna dam-racercykel tillverkad i aluminium och mer exakt 7005 Aluminium. Detta är ett speciellt lätt men samtidigt hållbart material som passar väldigt bra för att tillverka cykelramar och andra föremål där det är viktigt att vikten minimeras utan att man kompromissar med hållfastheten. Racercykel, och även dam-modeller, har generellt fasta framgafflar, det vill säga de har ingen dämpning. Detta stämmer även för denna racercykel, dam. Dels är detta bra eftersom fjädring väger en hel del och dessutom behöver man inte fjädring när man cyklar landsväg. Det finns nämligen inte mycket ojämnheter på vägen som fjädringen behöver arbeta med. Corratec Dolomiti Racercykel Dam har 20 växlar vilket är relativt lite för en tävlingscykel men skälet för detta är mycket gott. Genom att bara ha två brickor i den främre kassetten sparar man in viktiga gram som kan ge sekunder i ett viktigt lopp. Hela växelsystemet kommer från Shimano, utan tvekan världens mest kända tillverkare av cykeldelar och då framförallt växlar och allt som har med det att göra. Bromsarna kommer från Tektro och är av modellen RS540. Själva bromsreglagen kommer dock från Shimano, vilket återigen visar hur dominerande detta märke är för tillfället bland tillverkare av cykelrelaterade produkter. Med reglage som dessa kan du lita på att bromskapaciteten är riktigt bra på din dam-racercykel. Att denna cykel är vit är inte oviktig. Det är absolut inget fel att vara en fåfäng landsvägscyklist. ”Whatever gets you through the night” eller snarare ”vad som än får dig att bli sugen att ge dig ut på vägarna, it’s alright”. Är det utseendet på din cykel så är det bara bra. Ha det så roligt!