Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.


Styren till BMX

(1 produkt)

  Styrklämma

Vald:
  •  

  Vikt

  • 345 345

  Färg

Vald:
  •  
  •  

  Pris (kr)

  • -
    Välj
SORTERA
Sida1av
1
SORTERA
Sida1av
1

BMX styre

BMX är en cykelsport som föddes på 1970-talet i amerikanska Kalifornien. Ett par grabbar började köra cykel på en motocrossbana efter att de blivit nekade att vara med i en riktig motocrosstävling på grund av sin unga ålder och det var så BMX sporten föddes. BMX står för bicycle motocross och banorna påminner väldigt mycket om en motocrossbana. Det tog några år för sporten att få internationellt fäste men sedan 2008 är BMX cykling även en olympisk gren. Det finns en hel del BMX banor runt om i världen och i Sverige finns det i nuläget omkring 12 tävlingsbanor för BMX.

BMX styre

Tuff cykel

En BMX cykel skiljer sig avsevärt från en vanlig cykel eller från en tävlingscykel eftersom den i princip endast består av de viktigaste beståndsdelarna, nämligen ramen, två hjul, sadel, trampor och BMX styre. Ramen är konstruerad så att den är lägre baktill och högre framtill. Ett BMX styre skiljer sig väldigt mycket mot ett vanligt rakt styre då detta är av u-formad modell som sammanbinds med ett rör. Precis som på många andra cyklar kan du bygga om och fixa din BMX cykel precis som du önskar. När det gäller BMX styret finns det några saker som du kan välja bland:
  • Färg
  • Styrets djup
  • Vikt
När du väljer färg på ditt BMX styre har du alla möjligheter att välja något som passar perfekt till ramen eller som sticker ut som en intensiv färgklick. I BMX sporten är styret väldigt karakteristiskt och oftast i blickfånget. Satsa på ett BMX styre som verkligen fångar omgivningens uppmärksamhet och som matchar cykelns övriga färger.

Välj rätt BMX styre

BMX styre beskrivs oftast med termerna backsweep och upsweep och dessa anges alltid i grader. När du vet hur du vill att din BMX cykel ska se ut är det dags att välja styre med den backsweep och upsweep som du vill ha. Hos Bikester hittar du ett brett och varierat urval av de olika styrena och vissa är djupa, andra mindre djupa och de har olika lutning. Testa dig fram till vad som känns bäst för dig när du cyklar.
BMX cykling handlar att ta sig runt på en tävlingsbana på kortast möjliga tid. För att kunna påverka ditt resultat är det viktigt att din cykel är byggd just för dig. Vikten är en viktig faktor när du ska förbättra dina resultat. Du kan välja ett styre med låg vikt som gör att cykeln blir lättare och detta kan påverka dina resultat. Vill du att din BMX cykel ska stå stabilt på startlinjen och gärna ha lite tyngd i sig ska du välja ett BMX styre som väger något mer. Ibland är det bra att kunna växla mellan olika sorters styren beroende på vart du cyklar.

Racing

Visst kan det vara kul att köra lite racing med cykeln och det finns många områden som en BMX styret kan vara avgörande. Är du inte sugen på att tävla så kommer du säkert att gilla att köra lite off road i skogen eller annan terräng. Satsa på ett nytt, coolt och greppvänligt BMX styre till din crosscykel. Hos Bikester hittar du ett stort urval av förstklassiga styren från kända leverantörer och i hela vår webbutik hittar du många olika produkter som passar in i ditt aktiva liv. Du får alltid 100 dagars öppet köp och det är fri retur ifall du ångrar ditt köp. Unna din cykel det bästa och handla ditt nya BMX styre från Bikester.se


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-17:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!
DIN UPPLEVELSE
Är du nöjd med vår service?
Dela gärna med dig av din upplevelse.
Skriv ett omdöme