Cykelbutik online
Allt för cykelsemestern
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 899 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR
Corratec
Cyklar för alla cyklister
Det tyska kvalitetsmärket är kända för sina välutvecklade ramar, sin innovationsförmåga och sin design. Corratecs motto är att en cykel aldrig är bättre än sin ramkonstruktion och företaget tillverkar ramar i både aluminium och kolfiber. De erbjuder både mountainbikes och racercyklar men har också riktigt snygga hybrid- och citycyklar.

Corratec

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Köp Corratec billigt online hos Bikester.se

Corratec är ett företag som har en lång historia av cykeltillverkning för de riktiga proffsen. Företaget lägger en stor vikt på innovation och på att tillverka cyklar som på alla plan tillfredsställer olika cyklisters behov. Grundaren, Konrad Irlbacher, har med sitt personliga engagemang i alla produkters utveckling skapat en kultur som sätter nytänkande först. Detta ser man såväl genom att studera företaget olika tekniska innovationer, som genom att studera någon av deras cykelmodeller. Med en cykel från Corratec får du en cykel som håller högsta kvalitet, både vad gäller funktion och design. Corratec cykel

Tekniska lösningar och produkter

För att bättre förstå Corratec och deras cyklar gör man enklast i att börja med att studera de tekniska lösningar som har gjort cykelmärket till ett av de absolut främsta. Till att börja med kan det vara värt att notera att de för tillfället tillverkar cyklar inom följande kategorier:

  • Mountainbikes
  • Road
  • Trekking
  • Tillbehör
Bland de tekniska lösningar som Corratec cyklar erbjuder finns det många som på olika sätt signalerar nytänkande och innovation som få andra kan mäta sig med. Ett sådant exempel är 2-Circle Suspension, vilket är ett fjädringssystem som är oerhört dynamiskt. Genom att konstant anpassa sig till vägens förhållanden bidrar det till att göra din cykling optimal. Corratec använder sig också av Biometric Bow System som gör att deras cykelramar alltid erbjuder cyklisten bästa tänkbara förhållanden. Dessa ramar har en geometri som erbjuder rätt hårdhet och komfort för såväl racercyklister som mountainbikeåkare. Deras teknik Low Profile Chainstay är också en teknik som minskar alla problem som är kopplade till kedjan och växlingen på din cykel. Denna teknik finns dessutom i mer eller mindre alla cyklar från denna tillverkare. Bland de mountainbikemodeller som återfinns från Corratec hittar vi bland annat cykeln Inside Link som är en av deras cyklar som företaget är som mest stolt över. Detta är en cykel som verkligen ligger i framkant. Ramen och även övriga delar av cykeln är så långt det är möjligt gjord i kolfiber för att få en så låg vikt som möjligt. Dess framgaffel har med sin fjädring blivit utnämnd till den bästa i sin klass, då den erbjuder en konstant anpassning till olika vägars underlag. Dessutom har denna modell en fantastisk design. Bland de övriga mountainbikes från denna tillverkare hittar vi samma anpassning till olika situationer som denna sportkategori har att erbjuda. Bland tävlingscyklar hittar du från Corratec också en rad framstående exemplar. Ett exempel är deras cykel CCT PRO Dyra Ace D12. Här är alla detaljer och alla designbeslut tagna med två mål: Att minska vikt och luftmotstånd. För att åstadkomma detta har cykeln helt och hållet blivit tillverkad i kolfiber och den har testats i vindtunnel för att på alla sätt erbjuda cyklisten ett optimalt färdmedel. Trots dess lätthet erbjuder cykeln samtidigt en enorm stabilitet och hårdhet. Deras system som benämns UBBS innebär också att cyklisten får enorm kontroll och kan maximalt få ut sin kraft via pedalerna. Sist men inte minst kan deras modell Cross-cykel C29er ONE gent visa på deras cyklars mångsidighet. Detta är en cykel som främst är avsedd för trekking. Här har cykeln konstruerats för att ge cyklisten en så stor komfort som det bara är möjligt. Genom att vara utrustad med extra stora hjul rullar cykeln lättare fram. Och genom att förse sadeln med bekväm fjädring är du garanterad en bekväm åktur. Denna korta genomgång illustrerar väl Corratecs fokus på innovation för såväl proffsen som för rekreativa cyklister.

Team-sponsring

Det är idag en rad olika cyklister och team som blir sponsrade av Corratec. Detta fungerar naturligtvis som marknadsföring för företaget, men det illustrerar också hur denna tillverkare ligger i framkant och levererar cyklar i världsklass. Deras team av roadbikecyklister är lett av den professionella cyklisten Roland Stauer som har många mästartitlar bakom sig. Totalt innehåller teamet sex cyklister som tillsammans använder sig av Corratecs cyklar samtidigt som de också är vägledande i utvecklingen av företagets produkter. Dessutom har företaget även sponsrade team som Team Corratec-Elettroveneta som ligger bakom en rad framgångar ledda av Andrea pendini. Sist men absolut inte minst finns deras Team Corratec-Quest som under förra året låg bakom hela 63 segrar uppdelade på 12 cyklister. Alla dessa använder sig av Corratecs teknik och kolfiberramar.

Garanti och inspiration

Hos Bikester hittar du ett stort utbud av produkter från denna tillverkare och genom den genomgång av tillverkaren som gjorts ovan är det inte svårt att förstå varför du bör välja dem om du vill ha högsta möjliga kvalitet. Inte minst deras fokus på innovation sätter dem i en klass för sig av cykeltillverkare. När du köper deras cyklar från Bikester har du ett öppet köp på 100 dagar om du sparat kvittot och förpackningen är obruten. Dessutom har du en garanti på 24 månader. För att ta reda på mer om detta märke och få inspiration rekommenderas att du besöker deras hemsida!