Cykelbutik online
Hinner jag få mitt paket innan jul? Klicka här för leveransinformation!
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 750 kr 6, Cyklar 249 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Chris King

1 Produkt
Filter
Återställ

Färger

  • svart

Pris

kr
till
kr

Genomsnittsbetyg

  • 1
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Kategorier
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Chris King NoThreadSet 1 1/8 tum svart
Chris King NoThreadSet 1 1/8 tum svart svart
Ny
Chris King
NoThreadSet 1 1/8 tum svart
2 115 kr 1 725 kr
- 18 %
Fri frakt
Snabb leverans tillgänglig

Köp Chris King billigt online på Bikester.se

Chris King är ett företag som tillverkar cykeldelar av högsta kvalitet. Företaget startade i USA mitt under flower power-vågen då mountainbikes ännu inte var populära som de är idag. Under denna period ökade dock cyklingen snabbt i popularitet. Under denna tid upptäckte King att alla cykeldelar som fanns på marknaden var av usel kvalitet. Han bestämde sig således för att själv börja tillverka sådana. Idag är Chris King närmast en ikon inom cykelbranschen och det finns många som drömmer om att ha en cykel som är hopsatt av delarna från detta märke. Chris King Nav

Företagets produkter

Det är viktigt att komma ihåg att detta företag inte tillverkar några färdiga cyklar. De är istället fokuserade på att tillverka de bästa delarna. Ända sedan starten har företaget präglats av en speciell filosofi som utgår helt och hållet från företagets grundare. Samtidigt som den tekniska utvecklingen är oerhört viktig så håller Chris King fast vid att den inte får gå till överdrift och ta bort det mekaniska och manuella som kännetecknar bra cyklar. En annan sak som skiljer företagets produkter åt är att de alla är tillverkade i USA och de flesta av dem kräver också många manuella insatser. Detta garanterar unika och högpresterande cykeldelar med en känsla som få andra har. För tillfället hittar du produkter inom följande kategorier från företaget:

  • Styrsatser
  • Drev och innerlagar
  • Hjulnav
  • Cykeltillbehör
Dessa är de huvudsakliga kategorierna för de produkter som detta företag säljer. Och som tidigare sagt så är de alla av världsklass. Att utrusta sin cykel med delar från Chris King gör att din cykel kan ta dig till nya, oanade höjder, såväl under tävling som under rekreativt åkande. Chris King började sin produktion med att tillverka styrsatser, och det är fortfarande för dessa som de är allra mest kända. Den första framgångsrika styrsatsen tillverkade Chris King 1976 och det skulle bli början på framgången för företaget. Tanken med dessa styrsatser var att ha en kvalitet och ett utseende som utklassade alla konkurrenter på marknaden. På den tiden var nämligen styrsatsen något som ständigt orsakade problem genom att de snabbt slets ut. Dessutom förstod aldrig Chris King varför denna var tvungen att se så tråkig ut. Genom att erbjuda dem i olika färger och att göra dem för hand och med en superb precision kunde hans företag erbjuda spännande styrsatser som direkt blev populära. Idag tillverkas dessa fortfarande enligt samma grundläggande principer som de gjorts sedan de lanserades. Inte nog med att de görs för hand, de görs också miljövänligt genom att alla åtgärder tas för att avfallet ska minimeras. För att förstå deras styrsatser överlägsenhet behöver man bara nämna att de säljs med en garanti på 10 år. När det kommer till de nav som företaget erbjuder är de liksom övriga produkter i sortimentet också präglade av samma värden som präglar den övriga produktionen: enkelhet och hög kvalitet. Dessutom finns den liksom styrsatserna i olika färger vilket ger dem en stark visuell attraktionskraft. Dessa är välkända och älskade av cykelrecensenter världen över och inte minst av tävlingsidrottare. Genomgående för alla produkter från Chris King är att de är lika geniala och snygga som de är enkla att installera.

Ett starkt engagemang för miljön

Förutom att detta företag tillverkar cykeldelar av absolut världsklass jobbar de också starkt för deras produktion ska vara så miljövänlig som det bara är möjligt. Av den anledningen ser de till att ta vara på allt överskott och återanvända det som är möjligt i produktionen. Detta underlättas av att produktionen är småskalig och inkluderar många manuella moment. Det har i sig också påverkat medarbetarna genom att det uppmärksammat dem på den potentiella skada som ett företag inom produktionssektorn kan åsamka miljön. Denna mycket ovanliga syn på företagande, som något som ska företas på ett långsiktigt hållbart sätt, är något som med stor sannolikhet kommer från Chris Kings bakgrund inom flower power –rörelsen.

Kundservice och garanti

Vid ett besök på företagets hemsida kommer ingen person att undgå två saker. Dels hur stolta företaget är över sina produkter och den kvalitet de har, dels att de gör allt för att tillgodose sina kunders behov. Detta kommer till utryck på framförallt garantin. Vid köp av en produkt från Chris King på Bikester har du ett öppet köp på 100 dagar. Detta gäller om du av någon anledning skulle ångra ditt köp och om förpackningen är obruten. Men när det sedan kommer till garantin på produkterna som Chris King står för är denna oslagbar. För deras styrsatser gäller till exempel en garanti på hela 10 år vilket visar vilken tro företaget har på sina produkter. När det kommer till naven är garantin 5 år. Om du vill ha cykeldelar av kvalitet är Chris King det självklara valet. Gå också in på deras sida för att få mer inspiration av deras produkter och beställ sedan på Bikester!