Cykelbutik online
Grymma deals för sommarens cykling - upp till 60%1 rabatt
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt över 899 kr 6, Cyklar 299 kr
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Bern

3 Produkter
Filter
Återställ

Färger

  • beige
  • gul
  • svart

Pris

kr
till
kr
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Bern FL-1 Libre Helmet svart
Bern FL-1 Libre Helmet svart svart
Bern
FL-1 Libre Helmet svart
RRP 519 kr 455 kr
  • Versioner: S | 52-55,5cm
- 12 %
Sommarrea
Bern FL-1 Hjälm gul
Bern FL-1 Hjälm gul gul
Bern
FL-1 Hjälm gul
RRP 1 355 kr 875 kr
  • Versioner: 52-55,5cm
- 35 %
Sommarrea
Bern Watts EPS Helmet beige
Bern Watts EPS Helmet beige beige
Bern
Watts EPS Helmet beige
699 kr
  • Versioner: L | 59-62cm
Ny

Köp hjälmar från Bern online hos Bikester.se

Bern är ett livsstilsmärke som tillverkar huvudskydd för användning vid actionsporter så som cykling. Företaget är grundat och drivs än idag av Dennis Leedom som har ett brinnande intresse för cykling, skateboarding och snowboarding. Trots att Bern idag har många anställda så kännetecknas det fortfarande av en stor intimitet bland de anställda. Detta avspeglas också i företagets hjälmar som har en tydlig och unik design. Bern cykelhjälm

Hjälmar från Bern

Bern lägger stora resurser på att ständigt förnya sina hjälmar och göra dem mer funktionsdugliga och inte minst förse dem med en spännande design. Hjälmarna från Bern hjälmar är dock inga som är tänkta att användas av en tävlingscyklist. Tvärtom är hjälmarna från detta märke utpräglat hjälmar som är tänkta att användas för sporter där inte minskat luftmotstånd är det främsta utmaningen. För cyklister är således dessa hjälmar främst lämpliga för följande cykling:

  • Mountainbike
  • BMX
  • Dirtbike
  • Freeride
Sedan finns alla cykelhjälmar från detta märke i tre kategorier. Dels för män kvinnor men också för juniorer. Sedan finns där en rad olika andra modeller och för att få klarhet i hur Bern tänker när de producerar sina hjälmar kommer här en beskrivning av dessa inom var kategori. Om vi börjar med deras hjälm Berkeley som säljs hos Bikester så är det en av märkets allra populäraste damhjälmar. Denna hjälm är speciellt designad för att vara snygg och säker samtidigt som den inte gör att du får ont i huvudet och nacken av hjälmens tyngd efter cykelturen. Hjälmen använder sig nämligen av en teknik som exklusivt används av Bern och som kallas Zipmold. Detta är en skum-injektions-teknik vilken har som målsättning att se till så att hjälmen kan göras lättare samtidigt som det inte sker på bekostnad av det skydd den ger. Hjälmen väger också bara 425 gram och kan användas året runt. Den finns dessutom att välja i många olika färger. Deras hjälm Watts är också en hjälm i framkant, både vad gäller design och funktion. Detta är en hjälm i herrkategorin som har tagit sin inspiration från klassiska skatehjälmar. Hjälmen har en enkelt hatt-liknande design, men är trots sitt enkla utseende försedd med bra ventilation och är dessutom utrustad med den senaste teknologin från Bern. Bland annat är hjälmen försedd med ABS hardshell och även EPS hard foam. Detta gör att hjälmen blir extra tålig och möter den standard som gäller för cykelåkning. Sist men inte minst tillverkar Bern också hjälmar för barn. Men en hjälm från detta märke slipper du att tvinga på barnet denna. Hjälmen har nämligen en otroligt barnvänlig design och är dessutom utrustad med den senaste teknologin för att effektivt skydda ditt barns huvud från både sten och asfalt. Till alla Bern hjälmar finns det också en rad olika intressanta tillbehör som kan komma att göra så att du får ut ännu mer av din hjälm. Till exempel kan man köpa till en underdel som man kan ta av och på beroende på om det är sommar eller vinter. Hjälmarna kan således anpassas till användningsområde på ett enkelt sätt.

Kort historia

Bern startades av Dennis Leedom år 2004, men allt började egentligen långt innan. Leedom hade då ända sedan 1980-talet varit en professionell skateboard- och snowboardåkare som tidigt insett vikten av att bära bra skyddsutrustning. Han var tidigt en representant för ett företag som tillverkade hjälmar under sin karriär men insåg snart att det var ett eget företag som var den ultimata lösningen på hans vision att göra alla actionsporter en aning säkrare. Han startade således företaget och sedan, tillsammans med vänner, började han lägga upp en affärsplan. Under 18 månader arbetade Dennis tillsammans med sin designervän Jonathan Baker och andra för att färdigställa den första kollektionen av hjälmar som blev klar år 2005. Tack vare att bäraren av en av Berns hjälmar vann ett OS guld 2006, fick märket en otrolig publicitet och blev genast en etablerad aktör på marknaden. Idag gör märket allt för att i så stor utsträckning som möjligt kunna tillgodose deras målgrupp med allt de önskar sig i form av huvudskydd. Företagets team består idag av många olika atleter inom relevanta sporter, och inte minst försöker företagets grundare att ständigt driva verksamheten som om de anställda liksom kunderna var en stor familj. Utveckling av alla typer av produkter sker i stor närhet till användarna och inte minst till alla atleter som genom åren har blivit representanter för märket.

Service och bytesrätt

Med alla köp som du gör på Bikester har du 100 dagars öppet köp om produkten inte är använd. Sedan ges också en garanti på 24 månader om produkten av någon anledning skulle gå sönder. Så titta runt i utbudet från detta märke och gör ditt köp! Glöm heller inte bort att söka inspiration på Berns hemsida där du kan få många idéer och lära dig mer om företagets hjälmar. Där kan du läsa mer om deras teknik samt om deras fantastiska team av idrottare.