Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Trendig innovation – Cyklar från märken i framkant

Företagskund

Balanscykel

12 Artiklar
Märken
  • 5
  • 1
  • 1
  • 5
Pris i kr
Kundrecensioner
Sortera
 
Sida 1 av
1

Balanscyklar på Bikester

Sortimentet av barncyklar är väldigt stort och rymmer långt mer än enbart de traditionella cyklarna med pedaler. Här hos oss hittar du många olika sorter och bland annat sparkcyklar, trehjulingar men även de väldigt populära balanscyklarna. En balanscykel påminner om en traditionell cykel med den stora skillnaden är att den saknar både pedaler och broms. När barnen börjar bli stora nog att bli nyfikna på att cykla är balanscykeln perfekt att introducera. Många barn tycker det är svårt att hitta den rätta rytmen och balansen när de ska lära sig att cykla på en cykel med pedaler. Med en balanscykel kan barnen lära sig att stegvis cykla och koncentrera sig på ett moment i taget och då är det givetvis bäst att börja med balansen.

Lär sig snabbt

Balanscyklar är relativt nya och har funnits på marknaden under några år och fått en stor genomslagskraft. Många benämner också balanscykel med springcykel och med all rätt. Cyklarna är utrustade med justerbara sadlar som barnet kan sitta på och sedan är det bara att sätta ner fötterna på marken och springa. När barnet fått upp farten så kan hen ta upp benen och få en skjuts framåt med hjälp av den fart som hen kommit upp i. Det kan ta ett tag innan barnen lär sig att koordinera alla rörelserna som det innebär att både få upp fart och att sätta sig på cykeln men precis som med allting annat så ger övning färdighet. Barn är väldigt mottagliga för att lära sig nya saker och många av balanscyklarna är perfekt lämpade för barn i 3 års ålder, precis när deras nyfikenhet väcks till liv och de vill undersöka och härma allt. Det underlättar för dig som vuxen om barnet kan ta sig fram på en balanscykel. Era promenader till lekparken, mataffären och till förskolan kan bli lite snabbare när barnet själv kan gå eller springa fram med hjälp av sin cykel.

Tålig konstruktion

Cyklar för mindre barn har alltid en robust konstruktion och balanscyklarna är inget undantag. Det kommer att hända både en och flera gånger att barnen ramlar med sin cykel och då är det såklart viktigt att barnen har hjälm men det är också viktigt att cykeln är tålig. Många av balanscyklarna har en stabil och relativt kraftig ram som gör att de tål att falla omkull flera gånger. För att skydda lacken mot repor när cykeln välter är det flera tillverkare som använder sig av slitstark pulverlackering. Detta medför att ytskiktet på cykeln blir tåligt och kan stå emot en del omkullkörningar utan att det uppstår synbara repor i lacken. Lackfärgens motståndskraft kan dock skilja sig mellan de olika modellerna. Det finns några andra saker som du kan ta i beaktande när du ska handla en balanscykel till ditt barn eller kanske barnbarn.
Balanscykel
  • Rekommenderad höjd
  • Parkeringsstöd
  • Sadelformat
Det är viktigt att du vet barnets längd på ett ungefär. Många av balanscyklarna är försedda med en rekommenderad ungefärlig längd och därför är det bra om du på ett ungefär vet hur långt barnet är. Många av cyklarna är rekommenderade för barn som är ca 85 cm långa eller längre. Denna längd motsvarar ungefär ett barn i två-treårsåldern.
Många av balanscyklarna är försedda med ett stödben eller ett så kallat pareringsstöd. Detta underlättar när cykeln är parkerad då den kan stå upprätt istället för att läggas ner. Alla modellerna är dock inte försedda med parkeringsstöd så välj den modell som passar dig bäst avseende om den kan ställas med hjälp av ett stöd eller inte.
När barnen lär sig cykla är det viktigt att de känner sig trygga på cykeln. För att underlätta att barnet sitter bra på balanscykeln finns det flera modeller med nästintill skålformade sadlar som har ett högre bakparti som kan fungera som ett litet svankstöd. Detta motverkar att barnet kasar baklänges och faller av cykeln. Andra cykelsadlar påminner om vuxna modeller då de är mer plana och passar också väldigt bra på barnets första cykel.


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!

BIKESTERS DATASÄKERHET
Everyday we get more people on bikes