Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Trendig innovation – Cyklar från märken i framkant

Företagskund

Avid Elixir

6 Artiklar
Kategorier
Märken
  • 3
  • 3
Pris i kr
Kundrecensioner
Sortera
Sida 1 av
1

Avid Elixir - säkra skivbromsar

Att cykla är härlig och nyttig motion, och visst vill du kunna njuta av cykelfärden? Då måste cykeln fungera bra, så man inte behöver bekymra sig för att något ska krångla. Viktigt för säkerheten är att bromsarna fungerar, och med Avid Elixir skivbroms kan du alltid känna dig trygg vid inbromsningen. Avid är ett amerikanskt företag som grundades 1991 och som har utvecklat Avid Elixir effektiva bromsar för terrängcyklister som ställer höga krav. Avid startade med att ta fram en helt ny spännvidd av växlar, och har sedan arbetat mycket med att förbättra cyklarnas bromssystem och uppfunnit flera tekniska innovationer. Målet har hela tiden varit att du som cyklist ska få allt bättre kontroll över din cykling. Deras Avid Elixir skivbromsar är utrustade med den unika TaperBore teknologin som förbättrar bromsverkan och gör att du bromsar lätt och säkert. Avid har även flera andra produktserier såsom Code, Bearing, Trail och Speed Dial.
Avid Elixir
I Avids produktsortiment hittar du förutom skivbromsar bland annat:
  • Fälgbromsar
  • V-bromsar
  • Bromshandtag
  • Bromsbelägg

För cyklister med höga krav

Med Avid Elixir skivbromsar får du Avids högsta kvalitet och teknologi från dyrare bromsar i en prisvärd variant. Skivbromsar är ett bromssystem för cyklar som börjar användas allt mer. Skivbromsen består av en metallskiva i hjulets mitt. När du aktiverar bromsen med handtaget på styret överförs kraften till bromsklotsarna som sitter i ett ok vid fram- eller bakgaffeln. Dessa klotsar klämmer då åt den roterande skivan vilket ger en effektiv inbromsning. Till skillnad från fälgbromsar där gummiklotsarna påverkas av vädret tar Avid Elixir skivbroms oavsett om det snöar eller regnar och den behöver inte mycket underhåll. Skivbromsar kan i sin tur delas in i mekaniska och hydrauliska. De mekaniska dras åt med en tråd medan de hydrauliska dras åt genom att olja styrs in i en slang med hjälp av reglaget. De hydrauliska ger en mycket bra inbromsningskänsla. De behöver nästan ingen justering och oljetrycket gör att bromsklotsarna alltid har rätt avstånd till skivan. Hydrauliska skivbromsar har alltså många fördelar, och väljer du Avid Elixir kan du vara säker på att du gör ett mycket bra köp. Glöm sen inte att regelbundet kontrollera din Avid Elixir skivbroms. Bromsklotsarna ska bytas när de slitits ner till 0,5 mm. Bromsskivan ska vara jämnt sliten utan fåror. Tvätta den med bromsrengöringsvätska. På så sätt håller bromsen länge!

Bikester - din cykelbutik på nätet

Bikester är nätbutiken med det stora sortimentet av cyklar, cykeldelar och cykeltillbehör. Här kan du köpa din Avid Elixir skivbroms och upptäcka alla våra fördelar. Det är lätt att beställa, du får bra service och snabb leverans och 100 dagars returrätt. Se till att bromsa säkert, beställ Avid Elixir redan idag!


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!

BIKESTERS DATASÄKERHET
Everyday we get more people on bikes