Juniorspecifika Racercyklar

(0 Artiklar)

  Pris (kr)

  • kr - kr
    Välj

Racercyklar för de yngsta

En del cykelmärken erbjuder racermodeller för barn och ungdomar. Det finns 20-, 24- och 26 tums varianter som bland annat har anpassad geometri, storlek, växelsystem för mindre cyklister. Så att man kan upptäcka hur härligt det är att cykla även i ung ålder!

Racers för barn & ungdom
SORTERA
Sida0av
SORTERA
Sida0av

Köp racercykel junior på bikester.se

Bara för att man är ung så ska man inte förvägras att cykla med tävlingscykel. De allra yngsta barnen fixar inte att cykla med en fullstor racercykel och för dem finns det barnvarianter som har vissa likheter med en vuxencykel. Men när barnet har nått en viss ålder så nöjer de sig inte med en barncykel och de vill ha en racercykel junior. Det är så vi kallar dem på bikester.se. Racercykel junior, har samma egenskaper som en fullstor tävlingscykel, men är i en storlek som passar för yngre användare. Din tonåring kommer ha väldigt roligt med en racercykel. Det finns ingen bättre introduktion till att cykla fort på landsväg än en junior-racercykel och ge din tonåring chansen att lära sig landsvägscyklingens fröjder. Det kommer varken du eller ditt barn ångra på något vis.
Racercykel Junior

Racercykel junior - ett exempel

Du måste bara se en racercykel junior för att du ska bli sugen på att skaffa en. De är riktigt snygga. Ta ”Kona Jake 24 Tävlingscykel blå” till exempel. Denna tävlingscykel har hjul på 24” vilket är några tum mindre än vanliga racercyklar men i övrigt har den samma prestanda. Den har bockstyre med möjlighet till flera olika sätt att hålla styret. Dock har den lite grövre däck än en vanlig racercykel och därför påminner den om en cyclocross. Detta är bra eftersom många i junior åldern inte är sugna på att hålla sig på landsvägen med sin racercykel och svänger gärna in på stigar till exempel. Därför är denna tävlingscykel en bra kompromiss, din junior får chansen att prova både racercykel och mtb. Ramen är tillverkad av aluminium vilket gör att den kommer hålla för det mesta. Jämfört med till exempel en kolfiberram är den förstås tung men för en junior kan det vänta med en superlätt tävlingscykel tills hans eller hennes kropp är fullt utvecklad. Växlarna på denna racercykel för junior är från Shimano och är av modellen Tiagra. Den har 18 växlar vilket är fullt tillräckligt både för tävlingscykel och för mtb. Bromsarna kommer från Tektro och är av typen fälgbroms. Handtagen till bromsarna å andra sidan kommer från Shimano vilket borgar för kvalitet.

Racercykel för junior - en investering

Du kanske har sett racercyklar på tv i olika tävlingar som tour de France, Giro d'Italia och Vuelta a España och inspireras att skaffa en egen. Och varför skulle du inte göra det? Det finns få träningsformer som är mer effektiva. Jämfört med till exempel jogging är det skonsamt för knän och mot olika förslitningsskador. Därför väljer många som har sprungit sönder sina knän och andra kroppsdelar att skaffa en racercykel. Även bland yngre cyklister, junior-cyklister är racercykel ett bra sätt att komma i form om man har känsliga knän till exempel. Racercykel för junior är kategorin cyklar som är just för ungdomar. Inte barn men inte heller vuxna. ”Not a girl, not yet a woman”, sjöng en känd popsångerska och det är just för dessa personer som lever gråzonen mellan barndom och vuxenliv som dessa racercyklar för yngre användare är ämnade. De som är mellan pojke och man, eller flicka och kvinna - där hittar du racercykel junior. Har du tid så kan tävlingscykling bli din tonårings favoritsysselsättning. För en junior är racercykel det det bästa tidsfördrivet sedan TV eller ska vi till och med sträcka oss så långt tillbaka som boktryckarkonsten och allt som följde med den? Det kanske är att ta i men en racercykel för en kan förändra livet för en junior, och då självklart till det bättre. Antingen som ett karriärval eller så är det bara en hobby som kan ge oerhört mycket glädje och ge hans eller hennes liv en mening som det kanske tidigare saknat.

En racercykel junior är den bästa introduktionen till konditionsträning

. Den kan också visa vad man åstadkomma med hjälp av koncentration och viljestyrka. För en ung person är det en mycket viktigt läxa att ta med sig i livet och som kan hjälpa till mycket när man ska uppnå andra mål senare i livet. Det kan vara utbildning eller om man vill åstadkomma någonting i yrkeslivet. Då är det väldigt bra att veta att hårt och idogt arbete kan ge stor utdelning. Sådan livsvisdom förvärvar ägare av racercykel junior. Så vi ser det som en mycket ansvarsfull investering att köpa en racercykel till din ”junior” som du verkligen inte kommer ångra. Speciellt som det inte handlar om särskilt mycket pengar när du handlar från bikester.se. Förutom racercykel junior så har vi också andra produktkategorier för junior: Med dessa produkter kommer din junior vara väl utrustad för att tackla verkligheten som han eller hon snart ska släppas ut i. Vi önskar honom eller henne all lycka!


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Tor 10:00-17:00, Fre 10:00-16:00
08 - 4030 4702
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 80 kr4.
Bra erbjudanden och information om nya produkter väntar!
DIN UPPLEVELSE
Är du nöjd med vår service?
Dela gärna med dig av din upplevelse.
Skriv ett omdöme